MegMinden
2021-07-07

Ifj. Vidnyánszky Attila

(deszkavizo.hu)

Július 10-én debütál Shakespeare legismertebb szerelmi története, a Rómeó és Júlia a Kolozsvári Állami Magyar Színházban

Július 10-én debütál Shakespeare legismertebb szerelmi története, a Rómeó és Júlia a Kolozsvári Állami Magyar Színházban, ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a teátrum idei utolsó bemutatója.

„A Rómeó és Júliáról már mindenkinek van valami elképzelése, már úgy érkeznek a nézők a színházba, hogy tudják vagy sejtik, hogy mire számíthatnak. Azt éreztem, hogy az én feladatom az kellene legyen, hogy valami olyasmivel találkozzon a néző, ami egyáltalán nem az, ami az előképe, sőt színházilag is valami olyasmit kapjon, ami nem feltétlenül hagyományosabb, hétköznapibb formája a színháznak.” – fogalmaz a Junior Prima díjas alkotó az elődásról, amelyet már ősszel szerettek volna bemutatni, de a járványügyi korlátozások eleddig nem tették lehetővé, hogy nézők előtt játszhassák.

A produkció díszletét Csíki Csaba, jelmezeit Kiss Zsuzsanna tervezte, a színpadi mozgás koreográfiáját Sinkó Ferenc jegyzi. A címszerepeket Kiss Tamás és Román Eszter alakítja, további szerepekben Váta Lóránd, Albert Csilla, Szűcs Ervin, Kézdi Imola, Bogdán Zsolt, Imre Éva, Gedő Zsolt, Farkas Loránd és Bodolai Balázs látható.

Az eredeti írást itt találja.

Korlátozások között, de szinte a hagyományos programmal készülnek a Kolozsvári Magyar Napokra

Anglia a döntőben!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek