MegMinden
2021-07-06

Akciódús trailer

(noizz.hu)

Az új előzetes alapján akciódús sci-fi orgiának tűnik az Apple Alapítvány-sorozata

Újabb előzetest kapott az Apple TV+ szeptemberi nagy durranása, az Isaac Asimov által írt Alapítvány-trilógia adaptációja. A gigászi űreposz első évada 10 részes lesz, a főszerepben pedig a Chernobilban hatalmasat alakító Jared Harrist láthatjuk majd.

Az akciódús trailert látva sokan elbizonytalanodtak az Apple szándékait illetően, mivel a könyvet olvasók szerint az Asimov regények közel sem ennyire akcióorientáltak, sokkal inkább az univerzumépítésre és a képzelt világra jellemző árnyalt összefüggéseire fókuszál. Ezért is tartják sokan adaptálhatatlannak, de ez már egy másik történet.

A történet szerint az évezredek óta hatalmon lévő Galaktikus Birodalom a bukás szélére sodródott, Hari Seldon (a sorozatban Jared Harris) pszichohistorikus szerint ugyanis - aki képes a jövőt matematikai alapon megjósolni - 500 éven belül pusztulás vár a jelenleg ismert civilizációra, amit 30.000 évnyi barbarizmus követ. Seldonnak azonban van egy terve, melynek segítségével a civilizáció nem süllyed le a barbárok szintjére és a 30.000 év káoszt képes lenne lerövidíteni 1000-re.

Az eredeti írást itt találja.

Egymillió forintot csalt ki barátjától egy debreceni férfi

Súlyos sérülést szenvedett Kundrák Norbert

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek