MegMinden
2021-07-03

Gasztroirodalmi antológia

(gusto.hu)

Hamvas Béla miatt lettem alkoholista

Ezzel a sorral kezdődik A bor pszichológiája, avagy a magyar bortermelő lelki alkata című esszém, melyet a szerkesztők beválogattak A hévízi hajószakács, avagy az első kortárs gasztroirodalmi antológia írásai közé. 

Igazán inspiráló megjelenni olyan nagy nevekkel egy kötetben, mint Bödőcs Tibor, Cserna-Szabó András, Fehér Béla, Karafiáth Orsolya, Nyáry Krisztián, Saly Noémi, Váncsa István, a többiekről nem is beszélve. 

Na, ennyi elég is az önfényezésből. A többit a kiadótól idézem:

A HÉVÍZ az egyetlen olyan magyar irodalmi folyóirat, amelynek állandó gasztrokulturális rovata van: a Hajószakács. 

Műfajilag sokszínű írások jelennek meg itt: gasztrotörténeti dolgozatok, ínyes esszék, hasnovellák, tárcák, útirajzok, paródiák. 

Az eredeti írást itt találja.

Szabó Krisztián

Dzsudzsákék is elkezdik a felkészülési meccseket

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek