(gusto.hu)
Ezzel a sorral kezdődik A bor pszichológiája, avagy a magyar bortermelő lelki alkata című esszém, melyet a szerkesztők beválogattak A hévízi hajószakács, avagy az első kortárs gasztroirodalmi antológia írásai közé.
Igazán inspiráló megjelenni olyan nagy nevekkel egy kötetben, mint Bödőcs Tibor, Cserna-Szabó András, Fehér Béla, Karafiáth Orsolya, Nyáry Krisztián, Saly Noémi, Váncsa István, a többiekről nem is beszélve.
Na, ennyi elég is az önfényezésből. A többit a kiadótól idézem:
A HÉVÍZ az egyetlen olyan magyar irodalmi folyóirat, amelynek állandó gasztrokulturális rovata van: a Hajószakács.
Műfajilag sokszínű írások jelennek meg itt: gasztrotörténeti dolgozatok, ínyes esszék, hasnovellák, tárcák, útirajzok, paródiák.
Az eredeti írást itt találja.