MegMinden
2021-06-26

Pázmányi Sándor

(debsport.com)

Úristen, megcsináltam, világbajnok lettem

A Debreceni Búvárklub 17 éves sportolója 1500 méteres felszíni úszásban nyert aranyérmet a közelmúltban az olaszországi Lignanóban rendezett Uszonyosúszó Junior Világbajnokságon.

Pázmányi Sándor világbajnoki címe mellé 2-2 további ezüst-, és bronzérmet is gyűjtött, amivel a legeredményesebb debreceniként zárt. A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tizenegyedik osztályos világbajnokát kérdeztük versenyről, felkészülésről és az élményeiről.

„Nagyon jó érzés volt a nemzeti válogatott tagjának lenni – kezdte beszámolóját a cívisvárosi úszó. – Iszonyatosan felemelő érzés viselni a válogatott mezt, melegítőt, vagy amikor a futam előtt bemondják az ember nevét és utána, hogy Magyarország. A dobogó legtetején állva hallgatni magyar himnuszt, az egy nagyon nagyszerű élmény. Először nehéz volt elhinni, hogy ez így megtörtént velem, igazából csak az eredményhirdetés után realizálódott bennem, hogy mit is vittem véghez. Mikor egyedül maradtam, le is kellett ülnöm egy kicsit, arra az időre megállt minden körülöttem. Arra gondoltam, hogy Úristen, megcsináltam, magyarként világbajnok lettem. Életem eddigi egyik legboldogabb napja volt.”

A magyar junior uszonyosúszó-válogatott minden várakozást felülmúlva összesen 19 éremmel zárta a világbajnokságot Lignanóban, ezzel minden idők legjobb szereplését érte el.

„A 2019-es junior világbajnokságon Egyiptomban még ifiként úsztam junior mezőnyben, a pandémia miatt viszont tavaly elmaradtak a nemzetközi versenyek, így maximum a ranglistákból láthattuk, hogyan állunk a vetélytársakhoz képest. Májusban sikerült junior országos csúcsot úsznom 1500 méteren, ezért aztán mindenképpen bizakodva tekintettünk a vb-re. A világbajnoki mezőnyt erősnek mondanám, az aranyérem sorsa köztem és egy koreai úszó között dőlt el az utolsó 500 méteren, végül egy jó hajrával sikerült bebiztosítanom a győzelmet.”

Az eredeti írást itt találja.

Ingyen nyári gyermektáborokat szervez a Katolikus Karitász

Magyarország a kontinens egyik legnagyobb szarvasgomba-exportőre

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek