MegMinden
2021-06-26

Atlétika

(debsport.com)

Kozák Luca aranyérmével indult a debreceni Ob

A 126. Atlétikai Magyar Bajnokság viharos szombati versenynapján Kozák Luca mellett K. Szabó Gabriella állhatott pódiumra, utóbbi 1500 méteren lett bronzérmes.

Amikor a versenynaptár összeállításakor a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós Debrecent jelölte ki a Magyar Bajnokság helyszínéül, érthető módon nem számított rá, hogy az országszerte napsütéses első versenynapon csupán a cívisvárosban szakad le az ég. Márpedig odafentről valamiért évről évre szeretik kihívás elé állítani az ob indulóit, két éve szöcsketikkasztó hőség, tavaly viharos erejű szél, idén pedig záporeső fogadta az atlétákat, a szervezők így kora délután a verseny felfüggesztése mellett döntöttek. A folytatásra szerencsére nem kellett sokat várni, de az időjárás szeszélyessége nem változott, Kozák Luca szemerkélő esőben futhatta a 100 sík döntőjét, K. Szabó Gabriella már ragyogó napsütésben az 1500-at, míg a súlylökő Csapó Tamás összes kísérletét más-más körülmények kísérték.

Nem volt könnyű dolguk tehát az atlétáknak, mi pedig örülhettünk, hogy a debreceni versenyzők zöme a vasárnapi programban érdekelt, reményeink szerint akkor már kegyesebbek lesznek az égiek a sportolókhoz. Akik azonban rekortánra léptek szombaton, nem törődtek az elemekkel, s alaposan kitettek magukért, a fedél alatt kuporgó szurkolók nagy örömére. Elsőként Kozák Lucáért szoríthattunk, aki szokásához híven a 100 méteres gátfutás mellett síkon is elindult, ahol címvédőként állt rajthoz. Az előfutamból roppant könnyed futással, 11.70-es idővel jutott tovább a DSC-SI kiválósága, aki a fináléban hatalmasat csatázott a nagyot hajrázó Takács Boglárkával, ám végül megőrizte előnyét, s 11.63-mal felállhatott a dobogó legfelső fokára.

„Egyértelműen az volt a célom, hogy megvédjem a bajnoki címemet, örülök neki, hogy sikerült – mosolygott a viadalt követően Kozák Luca, aki elmondása szerint futás közben nem sokat érzékelt legnagyobb riválisából. – Kicsit sajnálom, hogy Takács Bogi a 7-es pályán futott, mert így kimaradtam az igazi versenyzésből, nagyon messze voltunk egymástól. Az időjárás alaposan megtréfált minket, ennek tükrében különösen elégedett lehetek az időmmel, apait-anyait beleadtam ebbe a futásba. Boldog vagyok, de értelemszerűen a gát a legfontosabb, holnap a fő számomban is szeretnék hasonlóan jól teljesíteni.

Az eredeti írást itt találja.

Fernando Alonso 2024-ig tervezi Forma-1-es jövőjét

A járvány utáni életünkről és a migrációról szól a nemzeti konzultáció

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek