MegMinden
2021-06-24

Beatrice

(Facebook)

70 éves lenne Lugosi László gitáros, a Beatrice és a Dinamit tagja.

 

Lugosi László ma lenne 70 éves!

(1951. június 24 - 2015. október 6.)

70 éves lenne Lugosi László gitáros, a Beatrice és a Dinamit tagja.

Jobbkezesként született, majd egy sérülés miatt tanult meg balkezesen játszani. Első komolyabb zenekarát Scholler Zsolttal alkotta, majdnem az átalakuló Korálba került, de végül az átalakuló Beatrice tagja lett. 1978-ban történelmet írtak színre lépésükkel. Nagyvárosi farkas, Kislány boogie, Meditáció I., Gitárnyűvő, ezek mind Lugosi dalai.

1981 januárjában már a Dinamit tagja, a második nagylemezüket már vele veszik fel. A Dzsungelharc című dalt ő szerezte a lemezen. 1982-re megszűnik a zenekar, pár hónapot a HBB-ben tölt, majd 1982 végén megalakul a Sirokkó a régi zenésztárssal, Scholler Zsolttal. A zenekar szupergroup, a doboknál Soldos László, ének: Varga Miklós. Egy kislemez jelenik meg, a zenekar nem lett hosszú életű.

1985-ben már újra Feró oldalán harcol, ekkor még Bicigli néven lépnek fel, illetve Slamó nyári turnéján segédkeznek. 1986-tól már majdnem újra együtt a nagy csapat, Donászy Tibi is csatlakozik, a basszusgitáros Zsoldos Tamás. A zenekar Nagy Feró és zenekara, majd Kulturális Környezetvédők néven játszik, csatlakozik Miklóska Lajos is, ezúttal másodgitárosként. 1986-ban felveszik a Hamletet. 1987-ben a Beatrice újra él. 1987. május 02-án, a Pecsában már Beatrice néven lépnek fel. Egy új sikerkorszak kezdődik, 1988-ra felveszik a Pöttyös albumot. Csatlakozik Zsöci és Pálmai, 1992-ig lemezek sora jelenik meg: Gyerekkorunk lexebb dalai, Utálom az egész XX. századot, kiadják a Megkerült hangszalagot 1979-ből.

1993-ban kikerült a Beatricéből. Csatlakozott a Hard Légió nevű formációhoz, de nem volt hosszú életű. Az eztán következő ínséges évtizedekben néha fellépett Nagy Feró meghívására a Ricsével, de a P. Mobilnál is vendégeskedett. Lelki problémái mellé a gégerák is belépett, ami néhány évvel később le is győzte.

(szöveg: Wikipedia)

https://rockinform.hu/2021/06/23/beatrice-tamadas-jeriko/

Az eredeti írást itt találja.

Árnyékra vetődtek

Tankcsapda

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek