MegMinden
2021-06-24

Andrew Lloyd Webber

(24.hu)

Jézus Krisztus 50 éve rocksztárként él a színpadon

Webber és Time Rice – kettejük zsenialitásának köszönhetően létrejött a Jézus Krisztus Szupersztár rockopera, ami azonnal az egekbe röpítette pályafutásukat.

Andrew Lloyd Webber már önmagában is ikonikus zeneszerzőnek számít, ezért nehéz kiemelni egyetlen alkotását, tekintve, hogy olyan műveket köszönhetünk neki, mint Az Operaház Fantomja, a Macskák vagy az Evita. A Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperát ugyanakkor mégis érdemes kihangsúlyozni, hiszen annak ellenére, hogy már több mint félszáz éves darabról van szó, a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend.

A kultikus művet a hetvenes évek elején, 1971-ben mutatták be a Mark Hellinger színházban, a Broadway történetében pedig azóta is az egyik legsikeresebb darabnak számít. Egy évvel a bemutatása után Norman Jewison filmadaptációt készített belőle, ami szintén elképesztő sikert aratott. Éppen a töretlen népszerűsége miatt érdekes, hogy a még karrierje kezdetén lévő Webber eredetileg kísérleti jelleggel írta meg a zenéket, melyeket lemezen tervezett bemutatni. Ekkor jelent meg Tim Rice, akit magával ragadott maga a téma és a hangzásvilág, így a megkomponált dalokhoz szöveget írt. Kettejük zsenialitásának köszönhetően jött létre a világhírű rockopera, egekbe röpítve pályafutásukat.

Az eredeti írást itt találja.

Csaknem 29 fokosra melegedett a Balaton

Régi csibészek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek