MegMinden
2021-06-20

Jamie Lee Curtis

(szabadfold.hu)

Gyökerek nyomában, Hollywood bölcsőjében

Aki Szatmárban jár, nem ússza meg ajándék nélkül – véli dr. Hanusi Péter mátészalkai polgármester, aki a napokban Jamie Lee Curtis oldalán került be a híradásokba. Tettek is szívecskés ötvösremeket az amerikai színésznő, író nyakába, szilvalekvárt, Pöttyös Túró Rudit a csomagjába. De leginkább szeretetet kapott Mátészalkán a nagyszülei lábnyomát kereső és az apja, Tony Curtis emlékét felidéző világsztár, aki a budapesti filmforgatás szünetében látogatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városba.

– Marketingből csillagos ötös! A napok vezető híre volt, hogy Máté­szalkán járt Jamie Lee Curtis. Hogyan tudták erre rávenni a film­sztárt?

– Februárban az országos sajtóban megjelent, hogy Tony Curtis lánya, Jamie Lee Curtis Magyarországon fog forgatni egy amerikai szuperprodukció keretében. Tony Curtis, akinek édesapja Mátészalkáról vándorolt ki az Egyesült Államokba, kétszer, 1985-ben és 1988-ban járt a településünkön a felmenői lábnyomát keresve. Ugyanis az apja, Emanuel Schwartz sokat mesélt családjának a gyermekkoráról, így neki, aki már New Yorkban született, szíve vágya volt, hogy eljusson hozzánk. Erről a két látogatásról sokat tudunk, több ezren várták itt őt rajongva.

Ő is büszke volt ránk, és mi is büszkék vagyunk Tony Curtisre. Az elmúlt években a Magyar Hollywood Tanács segítségével a 2010-ben elhunyt színész hagyatékából sok személyes tárgyat megkaptunk az özvegyétől, amely kollekciót felhasználva Mátészalkán tavaly decemberben pályázati pénzekből egy Tony Curtis kávéházat és egy emlékszobát hoztunk létre. A pandémia miatt nem tudtuk megnyitni, s a filmforgatás hírét hallva belénk ötlött, hogy azt akár megnyithatná Tony Curtis lánya, Jamie Lee Curtis is.

Az eredeti írást itt találja.

Will Smith kiadja a memoárjait

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek