MegMinden
2021-06-15

Bücs Zsolt

(civishir.hu)

A falusi gyerekkorról, Távol-Keletről, a Lokiról, a válásokról, a pénzről, az EB-ről

Bücs Zsolt meglehetősen érdekes figurája a magyar futballéletnek. Játékosként a válogatottságig vitte, játszott a Wembley-ben egy angol-magyaron! Ma kedves, barátságos ember, ráadásul megfelelően kvalifikált is: az elsők között szerezte meg az UEFA Pro-licences diplomáját Magyarországon. Rendkívül hasznos tagja volt a Bajnokok Ligája- majd Európa Liga-főtáblára jutott DVSC szakmai stábjának. Debrecenbe is visszatér időnként, aztán távozik, egyszer önszántából, máskor akarata ellenére. Most, 57 évesen is váltania kényszerül, mert az akadémia új vezetése nem számol vele.

Cívishír: Egy Pro-licences edzőre miért nincs szükség a debreceni utánpótlásban?
Bücs Zsolt: Ezt én nem tudom megmondani, meg kell kérdezni az urakat.

Cívishír: Megkérdezzük! Hol folytatod?
Bücs Zsolt: Vannak ajánlataim, majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Nagyon szívesen maradtam volna a debreceni akadémiánál, hiszen év közben kaptam meg az U16-os korosztályú csapatot, szerettem volna egy teljes bajnokságot végig dolgozni a srácokkal, láttam bennük a fejlődési potenciált, de megköszönték a munkámat.

Cívishír: Valami azt súgja, fogsz még Debrecenben dolgozni! Egyébként Debrecenbe hazajársz?
Bücs Zsolt: Én haza még mindig Rozsályba járok, ahol felnőttem, és ahol a mai napig él édesanyám, de Debrecent is otthonomnak tekintem, hiszen itt ismerem a legtöbb embert, itt él a legtöbb barátom.

Cívishír: Mesélj egy kicsit a falusi gyerekkorról!
Bücs Zsolt: Rozsályban nem volt pláza, mobilunk sem volt. Egész nyáron fociztunk, deszkából építettünk kaput, a szomszéd madzagból hálót készített, és toltuk reggeltől estig. Anyukám egy idő után nyáron már nem csináltatta meg az ablakot, mert úgyis berúgtuk. Télen is mindenféle okosságot kitaláltunk magunk sportos szórakoztatására. Amikor befagyott a faluban a patak, akkor fából ütőket készítettünk, a konzervdobozba követ raktunk és úgy jégkorongoztunk. Voltak a korcsolyások és a mezítlábasok, nagy meccseket vívtunk. Amikor váradást tartottak a faluban, összeszedtük a kidobott tűket, azokból csináltunk íjvesszőket, azokkal vadásztunk fácánra a temetőben. A repülőket éppen nem dobáltam, de minden mást megcsináltam. Így telt a gyerekkorom Rozsályban.

Az eredeti írást itt találja.

Kamujegyeket árult a futball Eb-re egy budapesti férfi

5 millió 352 ezer a beoltott, 57 az új fertőzött, elhunyt 10 beteg

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek