MegMinden
2021-06-11

Mészáros Lőrinc

(index.hu)

Nekem nincs félnivalóm

Mészáros Lőrinc eddig csak felcsúti polgármesterként és a Puskás Akadémia vezetőjeként nyilatkozott a magyar sajtónak. Az Index elsőként kapott lehetőséget, hogy kérdezze azt a vállalkozót, aki az elmúlt öt évben meghússzorozta vagyonát. Magyarország leggazdagabb embere állta a sarat, nemcsak vagyonáról, vállalkozásairól beszélt, hanem családjáról is.

Rajta keresztül támadják a kormányt

A 100 leggazdagabb magyar legfrissebb kiadványa szerint ön az ország leggazdagabb embere csaknem 500 milliárd forint vagyonnal. Tavaly még a harmadik helyen szerepelt, de a Forbes ötven leggazdagabb idei összeállításán is megszerezte az első helyet. Önt gyakran támadják a megszerzett vagyona miatt, például azzal, hogy képes egy év alatt több mint kétszer annyival növelni a vagyonát, mint amennyit – mondjuk – Rafael Nadal keresett egész pályafutása alatt. 

Aki egy kicsit is járatos az üzleti életben, az tudja, ezek vagyonbecslések, nem készpénzállományról van szó. Cégek becsült értéke, amelyet sok tényező befolyásol. A valódi értékét a tulajdonomban álló cégeknek nem elsősorban pénzben mérem, hanem értékteremtő képességben. Egy óriási vállalatcsoportot működtetünk, csaknem 30 ezer alkalmazottal a gazdaság szinte minden szegmensében, vagyis a magánszférában mi vagyunk a legnagyobb foglalkoztatók. Ha ezekből a szempontokból vizsgálja valaki a Mészáros Csoporthoz tartozó cégeket, akkor jogosnak tartom, hogy az élmezőnyben szerepeljünk. E mögött teljesítmény áll. Sokkal inkább azt látom a támadások mögött, és ezért elfogadom és megértem, hogy sokaknak nem tetszik az én elkötelezett jobboldali kiállásom. Mivel ma Magyarországon jobboldali kormány van, érthető számomra, hogy az ellenzék a Mészáros Csoporton és más, jobboldalhoz kötődő gazdasági szereplőkön keresztül támadja a kormányt. Egyébként ami a listákat illeti, emlékeztetnék Orbán Viktor miniszterelnök egyik korábbi megjegyzésére, amelyet egy újságírói kérdésre adott: „vannak, akik azért fizetnek, hogy felkerüljenek egy listára, és vannak, akik azért, hogy le”. Én nem tulajdonítok különösebb jelentőséget az említett listáknak.

Az eredeti írást itt találja.

Debrecen önkormányzata amatőr könnyűzenészeket is díjazott

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek