MegMinden
2021-06-07

18+

(life.hu)

200 évvel ezelőtt perverznek számított, ma már nem

200 évvel ezelőtt perverznek számított, ma már a szexualitás szerves része: így változik a szex (18+)

szexuális perverziókról már több összeállítást is olvashattál nálunk. Sok igen furcsa dolog van, ami egyes emberekből szexuális gerjedelmet vált ki, de 10-20 éve még ide soroltunk volna olyanokat is, melyek ma már átlagosnak mondhatóak egy pár életében.

A pszichológiában perverziónak, más néven parafíliának azokat a nem szokványos tárgyak, szituációk, személyek iránt érzett szexuális vonzalmat értjük, melyek az adott társadalmi normáktól, moráltól és erkölcstől eltérnek. Ám a köznyelvben a perverz kifejezés gyakran eltér ettől.

Nézzünk egy egyszerű példát erre. 200-300 évvel ezelőtt az orális szex iránti vágyat abszolút perverznek tartották, a feleségeknek eszükbe se jutott, hogy ilyen formán kényeztessék férjüket. Akkoriban ugyanis a szex gyereknemzés céljával történt, az orális kielégítésből pedig még véletlenül sem foganhatott gyerek. Így a közembereknek ez eszébe sem jutott. Mármint a nőknek, hiszen a férfiak többsége rájött, ez igenis izgató dolog, amit az örömlányok készséggel megtettek nekik.

Ma az orális szex az intim együttlétek szerves részét képezi, és bár van, aki nem szereti adni vagy épp kapni, mégsem tartjuk perverznek azt, akinek erre van igénye.

Érdekes megfigyelni, hogy a BDSM játékok közül is sok már teljesen beépült a hétköznapi párok szexuális életébe. A fenék paskolás, lágy fojtogatás, plüssbe burkolt bilincs használata manapság maximum a kaján mosollyal kiejtett „te kis perverz" jelzőt kapja meg. Ezeket korábban agresszív és valóban elkorcsosult vágyakként jellemeztük volna.

A beöltözős, szerepjátékkal egybekötött együttlétek is teljesen elfogadottá váltak, sőt, sokan használják a hosszú párkapcsolaton belüli szexualitás felpezsdítésére.

Az eredeti írást itt találja.

METALPAPAGÁJ

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek