MegMinden
2021-06-06

David Attenborough

(m.hvg)

Elsírják magukat a tudósok David Attenborough legújabb filmjében

A pénteken a Netflixen debütáló film azt mutatja be, milyen hatással van a Föld természetes környezetének a pusztulása azokra az emberekre, akik tanulmányozzák ezeket.

A kamera előtt sírja el magát Ausztrália egyik vezető korallzátony-kutatója David Attenborough legújabb filmjében. A Breaking Boundaries: The Science of Our Planet című filmet június 4-én mutatják be világszerte a Netflixen.

Nem ez az első alkalom, hogy Attenborough nem a Föld szépségeit, hanem a pusztulását mutatja be, de ezúttal azokon a kutatókon és tudósokon keresztül, akik ezeket a veszélyben lévő természetes környezeteket tanulmányozzák. A filmben felbukkannak tudósok, akik az olvadó jéghegyekkel, az Amazonas pusztulásával, a biodiverzitás eltűnésével foglalkoznak. És a dokumentumfilm különös figyelmet szentel Ausztrália „pokoli nyarának” 2019-ben és 2020-ban, amikor a példanélküli bozóttüzek végeztek hatalmas pusztítást az élővilágban, és a korallzátonyoknál is minden korábbinál nagyobb elhalást tapasztaltak.

A Netflix szerint a dokumentumfilm korunk legfontosabb tudományos felfedezését mutatja be: azt, hogy az emberiség túllökte a Földet azokon a határokon, amelyek a civilizáció kezdetétől, tízezer éven át a stabilitását biztosították.

Az eredeti írást itt találja.

Trailer

Rendkívüli figyelmeztetést tett közzé a politikai uszítás ellen a Sin Bet főnöke Izraelben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek