MegMinden
2021-06-05

Természetes fény

(mandiner)

Nagy Dénes filmje Iránban is fődíjat nyert

A legjobb film díját nyerte el a Természetes fény című film a 38. Fajr Nemzetközi Filmfesztiválon Teheránban.

Az egyik legrangosabb közel-keleti filmmustra a pandémia miatt tavaly elmaradt, az idén viszont - szinte az egész világ elmúlt évi filmterméséből válogatva - több mint 300 alkotásnak adott bemutatkozási lehetőséget május 26. és június 2. között hibrid formában, online és személyesen megtartott vetítésekkel.

 

Berlinben már nyert az alkotás

Mint írják, ebben az erős mezőnyben tűnt ki Nagy Dénes műve a jelöltek közül és kapta meg a fesztivál legfontosabb elismerését. A díjátadót online tartották meg június 2-án.

A Természetes fény márciusban a Berlinalén kezdte meg fesztiválútját, ahol a legjobb rendezőnek járó Ezüst Medve-díjjal tüntették ki Nagy Dénest. Azóta a film számos meghívást kapott a világ több fesztiváljára, amelyek a koronavírus-járvány után folyamatosan hirdetik meg programjukat.

Ősszel mutatják be itthon a filmet

Mint írják, a moziforgalmazási jogokat többek között Franciaország, Anglia, Görögország, a Benelux államok, Portugália, Törökország, Csehország és Szlovákia, valamint Lengyelország, a skandináv országok, valamint Oroszország is megvásárolta. A film magyarországi bemutatója idén ősszel várható.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült Természetes fény a második világháborúban, a Szovjetunió megszállt vidékein játszódik egy kiismerhetetlen, mocsaras erdőségben.

Az eredeti írást itt találja.

Ernyey Béla

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek