MegMinden
2021-06-04

Berki Krisztián

(indirekt.hu)

Nem vagyok bűnös a büntetőfékezésben

Öt perccel a tárgyalás előtt megérkezett a bíróságra Berki Krisztian. Az egykori Fradi-vezérnek azért kell felelnie, mert a vád szerint meg 2018-ban büntetőfékezett egy busz előtt.

Az egykori Fradi-vezér még 2018-ban okozott balesetet, amikor büntetőfékezett egy busz előtt, a BKV-járat pedig belehajtott az autójába. Berki hiába próbálta később kimagyarázni, miért is lassított, a hatóságokat nem sikerült meggyőznie, letöltendő börtönbüntetést kér rá az ügyészség.

A mai tárgyalásra több sértettet illetve tanút is idéztek, többek közt Berki feleséget, Mazsit is, ám ő nem jelent meg a bíróságon. Az előző tárgylását sikerült megúsznia.

Először ismertették a vádiratot, Berki amennyiben beismerte volna a bűncselekmény elkövetését, 2 év 6 hónap börtönbüntetést kapott volna. Azonban ez nem történt meg, a vádirat ismertetése után Berki kapott szót és kijelentette: “Nem vagyok bűnös!” Így megtartják a tárgyalást, bizonyítási eljárásra a mai napon nem kerül sor.

Berkinek jelenleg nincs vezetői engedélye, a bíróságon jelezte, hogy szeretné kérvényezni a jogosítványt. Arra hivatkozott, hogy felesége, Berki Renáta „Mazsi” várandós, valamint hogy kislánya, Berki Natasa Zselyke több mint 50 kilométerre lakik tőle, nehezen megoldható, hogy iskolába vigye és a munkához is szüksége lenne rá. Az ügyészség szerint ez azonban nem lenne helyénvaló, ugyanis Berkit tavaly októberben is elkaptak, akkor jogsi nélkül vezetett, és abban az ügyben a szabálysértési eljárásban 90 ezer forint büntetést és 12 hónap eltiltást kapott. Az izomceleb azzal védekezett, hogy azért vezetett jogsi nélkül, mert a lányát kellett orvoshoz vinnie. Nem enyhült a bíróság a kifogás miatt, a döntés az, hogy nem kapja vissza a jogosítványát.

Az eredeti írást itt találja.

Dzsudzsák Balázs

Az Irodalom Éjszakája

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek