MegMinden
2021-05-30

Nagy Oszkár

(kulter.hu)

„Bátor vállalás volt”

Becsúszó szerelem, Nagy Viktor Oszkár filmje több halasztás után 2021 nyarán kerül a mozikba. A romantikus vígjátékban az Ötvös András által játszott fociultra kerül különös kapcsolatba egy roma lánnyal, Lüszivel (Gombó Viola Lotti), ahogy az pedig ebben a műfajban lenni szokott, az érzelmek ott szövődnek, ahol a szereplők nem is várnák. A film rendezőjét a forgatási munkálatokról, az esetleges reakciókról és a jövőről is kérdeztük.

 

KULTer.hu: Honnan ered a filmek iránti érdeklődésed, milyen alkotók, művek inspiráltak? Mennyire volt egyenes az utad a filmes képzésig?

Erre egészen konkrét választ tudok adni, 1996-ban futott a Magyar Televízióban a Százéves a mozi című sorozat, ahol a filmtörténet fontos alkotásait vetítették, a német expresszionista daraboktól egészen az igényesebb amerikai műfaji filmekig, a felkonfokat pedig Szabó István mondta. Engem ez akkor teljesen elvarázsolt, korábban nem volt jelentős filmes műveltségem, azokat a filmeket néztem, amelyeket a televízió műsorra tűzött.

Ekkor viszont rádöbbentem, hogy ez a művészeti ág sokkal több is lehet, az önkifejezés egy formája.

Ehhez még jött az a lelkesedés, ahogy Szabó István beszélt a filmekről, az alkotóikról, és kész is volt a rajongás. Sok mindennel próbálkoztam, de semmiben sem voltam igazán ügyes, viszont nagyon élveztem például a zenélést. De ha őszinte akarok lenni, hamar elköteleződtem a film mellett, félig viccesen mondhatnám, hogy azt gondoltam, nem baj, ha ebben sem vagyok jó, ez egy csapatmunka, sok tehetséges ember majd összehoz valamit.

Az eredeti írást itt találja.

Debrecen

Kézilabda női Bajnokok Ligája

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek