MegMinden
2021-05-24

Mozi

(deszkavizo.hu)

Törőcsik Mari és Koncz Gábor kézlenyomata is hamarosan felkerül a Zamárdi kertmozi falára

A település kertmozijánál 2013-ban alakítottak ki emlékhelyet a neves magyar filmesek számára. Tavaly a járvány miatt nem avattak újabb kézlenyomatokat, idén azonban

Törőcsik Mari, a nemzet színésze és a nemzet művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművész,

valamint Koncz Gábor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező kézlenyomata kerül fel a falra nyáron, ünnepélyes keretek között.

Célunk az, hogy a Zamárdihoz, illetve a Balatonhoz valamilyen módon kötődő színészek, rendezők kézlenyomatai kapjanak itt helyet” – fogalmazott Csákovics Gyula, a település polgármestere.

A mozi homlokzatára elsőként a Szabó István, Földessy Margit, Koltai Lajos, Makk Károly és Horváth Adrienne kézlenyomatáról készített kerámiák kerültek fel. Később Lukács Sándor, Bitskey Tibor, Tordai Teri, Mécs Károly, Tordy Géza, Szilágyi Tibor, Paczolay Béla, Bodrogi Gyula, Esztergályos Cecília, a legutóbb pedig, két éve Molnár Piroska, Eperjes Károly és Rudolf Péter kézlenyomatával bővült az emlékhely, amelyen az újabbakkal 19-re emelkedik a kerámiák száma.

Az eredeti írást itt találja.

A világkupa-szereplés a tét a hibrid kieséses sakk Európa-bajnokságon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek