MegMinden
2021-05-23

Zenebutik

(atv.hu)

1981-ben, vagyis éppen negyven esztendeje indult el Juhász Előddel a Zenebutik. Egy olyan műsor volt, amelyikbe egymás után következhet mondjuk az AC/DC és Mozart valamelyik darabja

Sokakban kapcsolódhat össze a Zenebutik, Juhász Előd, és persze a szobanövény. A Zenebutik minden idők egyik leghosszabban futó magyar zenei magazinja volt, húsz évig ment, mindvégig Juhász Előddel. Nagyjából olyan ismert volt ebben az országban, mint Vitray Tamás, vagy Kudlik Juli. Sokak szerint éppen azért szerették annyian, mert nem akart nagyon profinak tűnni.

"Mivel én nem tudok játszani, én saját magamat adom. Az esetlenséggel, a gesztikulálással, régebben még a bandzsítással is, a szóhasználattal. Még egyszer mondom, ez mind az enyém" - magyarázta Juhász Előd sikerét a Heti Naplónak.

Az a bizonyos bandzsítás azóta már megszűnt, köszönhetően egy szemműtétnek. A ma már lassúnak tűnő beszédmód viszont megmaradt. Amikor azt mondják neki, hogy emlékeink szerint, senki más nem tudta úgy kimondani egy német énekesnő nevét, mint ő, meglepődik.

A műsor emblémája, vagy ha úgy tetszik címerállata a lepke volt, amely a hivatalos indoklás szerint éppúgy száll egyik virágról a másikra, ahogyan a Zenebutikban szállnak az egyik zenei irányzatról a másikra. A rossz nyelvek szerint viszont arra is jó volt ez a tömör pillangó, hogy le lehessen vele takarni a külföldi csatornák logoját, ha onnan átemeltek egy klipet. Előd azt mondja, hogy nem feltétlenül átemelésről volt szó. Sokszor maguk a kiadók küldték el nekik a klipeket.

Az eredeti írást itt találja.

Gulácsi Péter és Dárdai Pál a Bundesliga -szezon hősei lettek.

Ákos már biztosan ott lesz az idei Campuson

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek