MegMinden
2021-05-16

NBII

(nso.hu)

Jön a magyar futball legdrágább fordulója

A labdarúgó NB II vasárnapi utolsó fordulójára nagyságrendekkel több izgalom jutott, mint az NB I-ére – amúgy is érdemes alaposabban szemügyre venni a másodosztályt, mert sokat elárul a magyar labdarúgás működéséről.

 

A legfeltűnőbb persze az, hogy a DVSC, Vasas páros nem tudta olyan könnyedén kivívni a feljutást, ahogyan azt a rajtnál gondolni lehetett – és egyelőre az a valószínűbb, hogy a Vasasnak ez egyáltalán nem is fog sikerülni –, köszönhetően részben az őket kitartóan üldöző Gyirmótnak, részben a saját szerencsétlenkedéseiknek.

Ennek szakmai boncolgatása nem az én asztalom (megtette ezt a volt NB I-es futballista Bobory Balázs), gazdasági oldalról azonban fontos hangsúlyozni, hogy a Debrecen és a Vasas költségvetése milliárdos nagyságrendű, NB I-es szintű volt ebben a szezonban, szemben a Gyirmóttal és a többi csapattal – és még az élvonalban sem lett volna kieső ez a páros a büdzséjével. A DVSC például bevallottan 1.2 milliárdot tervezett az idei bajnoki évre az induláskor, de azt követően még több olyan játékosigazolás is történt, amelyek egész biztosan nem voltak az eredeti költségvetésbe tervezve, így a teljes összeg vélhetően közelebb van legalább a másfél milliárdhoz.

Az eredeti írást itt találja.

A fertőzöttek száma 162,2 millió, a halálos áldozatoké 3,36 millió a világon

Így gazdálkodj okosan! Profi tippek, amikkel bárki hatékonyan oszthatja be a pénzét

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek