MegMinden
2021-05-15

Németh Antal

(csakfoci.hu)

Azt látom, hogy a Felvidéken többen ismernek, mint Magyarországon, ami teljesen normális dolog, hiszen a DAC az első élvonalbeli felnőtt csapatom.

 

Évekig edzősködött Magyarországon, de a Felvidéken mégis ismertebb és népszerűbb. Számára a DAC élvez most prioritást, a dunaszerdahelyiek kedvéért akár egy NB I-es ajánlatra is nemet mondana. Már kétszer dolgozott együtt Bernd Storckkal, de nem volt vele problémája, ugyanakkor tisztában van vele, hogy nem nagyon lehet meggyőzni semmiről a német trénert. Markáns és határozott véleménye van arról, hogy nálunk a magyar vagy a külföldi edzőkre van nagyobb szükség. Interjú:

Eddig csak nyert a DAC-cal, legutóbb legyőzték a Slovant Pozsonyban és életben tartották a bajnoki reményeket. Ön most a legboldogabb magyar edző?

– Valószínűleg Lőw Zsolt sem szomorú, hiszen május végén BL-döntőt játszik a Chelsea, de az tény, hogy a magyar vezetőedzők közül napjainkban nekem van a legtöbb okom az örömre – kezdte Németh Antal, a DAC vezetőedzője a csakfoci.hu-nak. – Nem szabad azonban túlértékelni ezeket a sikereket, hiszen bőven van még mit javítani a játékunkon. A Slovant ugyan legyőztük, de a támadójátékunkkal egyáltalán nem voltam elégedett. A második hely megvan, ahhoz, hogy ennél előrébb lépjünk, a Slovannak már egy meccset sem szabadna megnyernie a kettőből, sőt, maximum egy pontot szerezhet, amire azért kicsi az esély.

Mennyit dobott a népszerűségén és az ismertségén a Slovan legyőzése?

– Általában csak az otthonom és a pálya között ingázok, így nem nagyon érzékelem az emberek reakcióit. Azt látom, hogy a Felvidéken többen ismernek, mint Magyarországon, ami teljesen normális dolog, hiszen a DAC az első élvonalbeli felnőtt csapatom. Győr utcáin például végig tudok úgy sétálni, hogy senki nem ismer meg, Dunaszerdahelyen már nem biztos. A DAC szurkolók tele vannak érzelmekkel, imádják a csapatukat és ezt megmutatták a Slovan elleni meccset megelőző edzésen, majd pedig a hazaérkezésünk alkalmával is.

 

Ön marad a DAC edzője a következő szezonra is?

– Kinevezésemkor a tulajdonos úr és a klubvezetés azt a fő célt tűzte ki, hogy szerezzük meg a második helyet és teremtsünk pozitív légkört. Nagyon örülök, hogy ezt ilyen rövid időn belül sikerült is teljesíteni, és szeretnénk sikeresek lenni az utolsó két fordulóban is. A szezon után pedig majd lesz elég időnk beszélgetni a jövőmről. Természetesen én örömmel folytatnám a közös munkát a klubnál.

Dunaszerdahelyen több olyan edző is dolgozott, aki korábban a magyar futballban bizonyított, például László Csaba, Marco Rossi vagy éppen Bernd Storck. Ön viszont pont az ellenkező utat járhatja be. Mit gondol, a mostani sikerekkel felkeltheti az NB I-es klubok érdeklődését?

– Tisztában vagyok vele, hogy Magyarországon a szurkolókon kívül a klubvezetők és a tulajdonosok is követik a DAC szereplését, így nyilván tisztában vannak azzal, hogy milyen eredményeket értünk el eddig.

Az eredeti írást itt találja.

DEAC U15: Az utolsó forduló dönthet a dobogóról

Hide the Pain Harold

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek