MegMinden
2021-05-15

Madar Csaba

(civishir.hu)

Madar Csaba DVSC-ikon FIFA-, UEFA- és Guiness-rekorder lett.

Cívishír: Most éppen a debreceni Bestrong csapatával nyertél bajnokságot a labdarúgó Megye III-ban, és ezzel a létező összes nagypályás pontvadászatból van már bajnoki címed – hívta fel a figyelmünket Katona Zoltán klubfőnök. Jól tudja?
Madar Csaba: Jól! Az MLSZ által kiírt mindegyik bajnokságban legalább egyszer első lettem a különböző csapataimmal.

Cívishír: Ez minden bizonnyal világrekord! Mióta törekedsz erre?
Madar Csaba: Dehogy törekszem, így hozta az élet! Amikor befejeztem a profi pályafutásomat, semmiképp nem akartam elszakadni a futballközegtől, ezért alacsonyabb osztályokban vállaltam szerepet, és mindig a koromnak megfelelő bajnokságot és csapatot választottam, ahol még bírom erővel és élvezem a játékot.

Cívishír: Neked miért nem derogál a legalacsonyabb osztályban is futballozni, mint sok más, volt válogatott vagy NB I-es labdarúgónak?
Madar Csaba: Szeretek focizni, ennyi. Nekem mindegy, hol játszom, csak játsszunk! Ha a haverokkal összejövünk, akkor nekem a grund is jó, bár tudom, ma már ilyenek nincsenek. Mindegy, hol játszom, és mindegy, ki ellen – nyerni akarok.

Cívishír: Az összes bajnoki cím közül melyikhez kötődik a legérdekesebb sztori?
Madar Csaba: Talán az NB III-ashoz. Amikor az NB I-től visszavonultam, Szima Gábor megkért, hogy csatlakozzam a Létavérteshez – akkoriban az volt a Loki fiókcsapata –, és a rutinommal segítsem a fiatalokat. Először ódzkodtam tőle, mondogattam magamban, hogy nekem már nem kéne ilyet vállalni, hiszen közelebb vagyok a negyvenhez, mint a harminchoz, de az akkori tulajdonos addig győzködött, hogy csak elvállaltam, aminek most nagyon örülök, hiszen nagyon jól éreztem magam a fiatalok között, sok játéklehetőséget is kaptam, és megnyertük a bajnokságot. Sajnos később nagy csalódás ért, kiderült, hogy adminisztratív hiba miatt a csapat a következő szezonban nem indulhat el az NB II-ben. Ezzel együtt ezt a bajnoki címet nem veszi el senki tőlem.

Az eredeti írást itt találja.

Hadházi László

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek