Médiapiac
2020-11-25

Woody Allen könyv - konyvesmagazin.hu

Pár hete jelent meg Woody Allen Apropó nélkül című könyve, ami műfaját tekintve olvasható önéletrajzként vagy védőbeszédként is.

 Zavarba ejtő és felkavaró családi pszichothriller a könyv, amit leginkább talán úgy érdemes olvasni, mint egy megszokott Woody Allen-történetet, kevesebb önreflexióval és sokkal dühösebben: a fiatal New York-i fiú a lányok miatt elkezd olvasni, zenét hallgatni, vicceket, majd forgatókönyveket ír, rendez és színészkedik, sztár lesz, de az állandó szorongását nem tudja leküzdeni, összejön Diane Keatonnal és másokkal, hogy végül tizenkét évre összekösse az életét Mia Farrow-val, akinek örökbefogadott lányát később elveszi feleségül. A filmes könyve egy hiányos önéletrajz, egy kínos védőbeszéd és egy feldolgozhatatlan családregény keveréke.

Az Apropó nélkül nem az amerikai vagy az egyetemes filmkultúra menő és szeretett forgatókönyvíró-rendezőjének kvázi életrajza, hanem azé a Woody Allené, akit gyerekmolesztálással vádolnak, és akire ráégett Soon-Yi Previnnel kötött házassága . Soon-Yit Allen korábbi élettársa, Mia Farrow fogadta örökbe, tizenkét éves kapcsolatuk alatt együtt is nevelték a lányt. Később, a lány 21, Allen 56 éves korában egymásba szerettek, és azóta együtt élnek boldogságban két örökbefogadott gyerekükkel együtt. 

Tovább részletek itt: www.konyvesmagazin.hu

A BVSC-Zugló otthonában játszik a DVSE

Hajdú-Bihar megyében 145 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak

Váradi Ferenc

Szerző
Hasonló cikkek