Kultúra
2020-11-22

Dragomán György Főzőskönyve

A népszerű író december elején megjelenő szakácskönyv nem lesz karcsú: 448 oldal. Nem is egyszerűen szakácskönyv, hiszen az alcíme így szól: Írások főzésről és evésről.

A könyv fülszövege arra utal, hogy már-már szépirodalmi igényű, sok érdekességgel tömött könyvet kapunk: „A Főzőskönyv praktikus és roppant élvezetes társ a konyhában a reggelitől az ebéden át a vacsorákig, és közben mindenféle hasznos és haszontalan dolgot is megtanulhatunk a lezajló folyamatokról.”

Dragomán György szertelen-szerteágazó érdeklődését jól ismerik azok, akik követik nyilvános megszólalásait és olvasták műveit. „A laktobacilusok és a vadélesztő törzsek szimbiózisa éppúgy tárgya e könyvnek, mint a karamell változatai, a különleges konyhai eszközök leírása, vagy a szakértői, baráti és családi viták a »legjobb« megoldásokról, és persze az éhes tizenévesek is szóba kerülnek a sült krumpli, a rántott hús és a pizza hatékony elkészítésének módszereinél.”

Hinnünk kell abban, hogy fogunk még terített asztal mellett önfeledten enni és beszélgetni

– írta Dragomán György a közösségi oldalán a hamarosan megjelenő Főzőskönyv kapcsán. A fehér király és a Máglya népszerű írója mindig is szeretett főzni, rendszeresen osztott meg saját recepteket weboldalán és Facebook-oldalán. Épp ideje volt, hogy ezek kötetben is napvilágot lássanak.

Szoboszlai Dominik Európa legjobbjai között

Átkeresztelik az IT Services Hungary Kft. elnevezésű megállóhelyet Debrecenben

Váradi Ferenc

Szerző
Hasonló cikkek