Kultúra
2020-11-17

Zárt ajtók mögött sem áll le a munka a Déri Múzeumban

Virtuális múzeumpedagógiai játékokkal készülnek az iskolások számára

A hatályos kormányrendeletnek megfelelően látogatókat nem fogadhatnak a következő egy hónapban a Déri Múzeum és tagintézményei, de a munka így sem állt le. Jelenleg is tart a múzeum hatalmas gyűjteményének felülvizsgálata, a közelmúltban bekerült anyagok, így például az irodalmi hagyatékok feldolgozása. 

Emellett azonban a debreceni intézmény már harmadik alkalommal csatlakozik a Digitális Edukációs Múzeumi Órák online eseményhez. A november 9-i Feltalálók Napja és a november 10-i Tudomány Világnapja apropóján érkezik a Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolája újabb közös rendezvénye, a DEMÓ 3, vagyis a Digitális Edukációs Múzeumi Órák 3. online eseménye, Híres magyarok tematikával. Ezúttal 4 külön korosztály (3-4. évfolyam, 5-6. évfolyam, 7-8. évfolyam, 9-12. évfolyam) számára összeállított ingyenesen elérhető, játékos virtuális múzeumpedagógiai feladatokkal érkeznek a szervezők november 23-án az országosan és határon túlról csatlakozó diákok és pedagógusok számára.

A játékos feladatokat az újonnan induló www.virtualismozaikmuzeumtura.hu oldalon strukturáltan, összegyűjtve tekinthetik meg, ahol a Mozaik Múzeumtúra korábbi virtuális programjait és a hazai múzeumok digitális tartalmait is elérhetik.

Szabálytalan fakivágás miatt halt meg egy ember Debrecen közelében - most vádat emeltek az ügyben

Több mint 350 új koronavírus-fertőzött Hajdú-Bihar megyében

Marosi Zoltán

Szerző
Hasonló cikkek