Kultúra
2020-11-14

Férfisors 2.0

Toplak Zoltán könyve egy vállaltan tabudöntögetés férfi módra. A téma ugyanis eléggé megosztó: a szerző azt boncolgatja, hogyan siklott ki és esett át teljesen a ló másik oldalára a feminizmus, illetve milyen hátrányos megkülönböztetéssel kell azóta szembesülniük a férfiaknak

Patriarchátusban ​élünk." „A férfiak az élet kedvezményezettjei.” "Férfinak lenni kiváltságok birtoklását jelenti." „A nők elnyomottak, vérrel és verítékkel kell megküzdeniük azért, hogy a kívánságaik valamit is számítsanak.” Íme, korunk téveszméiből néhány. Valójában a férfiak túlnyomó többsége mindig is nagyra tartotta a nőket, és igényeik sokat számítottak. A család központi erőforrásaként, szervező alakjaként mindig is tiszteletet vívtak ki maguknak. Ma pedig senki sem vonja kétségbe a potenciált, ami alkotó, dolgozó, pénzt kereső emberként bennük rejlik. Tipikus tévedés, hogy a férfiakat a valóban kiváltságos és hatalommal bíró férfielithez tartózókként kezeli a társadalom, a nőket pedig a kriminológiába illő pár ezreléknyi férfi párjaként.

A szélsőséges feministák és az ő igazságaikat, féligazságaikat és hamisságaikat terjesztők lassan, de biztosan hangolják a férfiak, és főleg a heteroszexuális, fehér férfiak ellen a társadalmat.

Ezt a témát járja körbe e könyv írója, aki a Valódi Egyenlőségért Civil Társaság elnöke és a Férfihang Internetes férfimagazin egyik szerzője.

Férfisors2.0, Toplak Zoltán, tabu.

DEAC-DVSC a Magyar Kupában

Nem volt ötös

Váradi Ferenc

Szerző
Hasonló cikkek