Külföld
2021-10-10

Lezuhant egy L-410-es repülőgép Tatárföldön

Sportejtőernyősökkel a feldélzetén lezuhant egy L-410-es könnyű utasszállító repülőgép a tatárföldi Menzelinszk városánál - közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma vasárnap.

Orosz hírügynökségek úgy tudják, hogy a balesetnek 16 halálos áldozata van. A gépen a kétfős legénység mellett 21 ejtőernyős tartózkodott.
 

   A TASZSZ hírügynökség egy meg nem nevezett légügyi forrásra hivatkozva azt írta, hogy a katasztrófához a gép túlterheltsége vezetett.
  

  Az L-410 Turbolet a Let Kunovice csehszlovák repülőgépgyártó vállalat által kifejlesztett 19 személyes, két légcsavaros, gázturbinával felszerelt, felsőszárnyas utasszállító repülőgép. Az 1969-es "szűzrepülése" óta 1138 darabot gyártottak belőle, továbbfejlesztéseivel, modernizálásával közkedveltté vált az idők folyamán. Személy- és teherszállításra egyaránt alkalmazzák polgári és katonai üzemeltetők.
    Oroszországban az első ilyen típusú gépet 2018-ban gyártották, a jekatyerinburgi Urali Polgári Repülési Üzemben (UZGA), amely évi húsz L-410-es összeszerelésére képes.

Ipari, építőipari adatokat közölnek a jövő héten

Megálmodták a józsai tavat

MTI

Szerző
Hasonló cikkek