Külföld
2021-09-15

Ismét Bárdos Gyula lett a felvidéki Csemadok országos elnöke

Újraválasztották Bárdos Gyulát a legnagyobb felvidéki magyar kulturális-közéleti szervezet, a Csemadok országos elnökévé a szervezet 25. tisztújító közgyűlésén, Érsekújvárban szerdán.

 A közgyűlésen - amelyet a koronavírus miatti korlátozások következtében egyéves késéssel tartottak meg - megválasztották a szervezet 11 személyből álló elnökségét, alelnökeit, illetve az 59 fős országos választmányt is.
    A Csemadok már negyedik választási ciklusát kezdő országos elnöke újraválasztását követően jövőbeli programjáról azt mondta: az a folyamatos újrakezdés programja lesz.
    "A nemzeti újrakezdés évében, a járvány után, remélhetőleg bátran kezdhetjük újra a munkát" - fogalmazott Bárdos Gyula. Az egységes felvidéki magyar politikai érdekképviselet létrehozását célzó folyamatra utalva hozzátette: emellett a felvidéki magyar közösség életében is egy olyan új korszak kezdődhet, amely a politikai megosztottság végét jelentheti.
  

  Rámutatott: egyéni és kollektív felelősség is az, hogy ha a felvidéki magyarság meg akar maradni a szülőföldjén, akkor úgy szervezze meg önmagát, hogy ne lehessen kijátszani. "A nemzeti újrakezdés évében erre adott jó alapokat a mai közgyűlés" - vélekedett Bárdos Gyula.
   

 A Csemadok közgyűlésén mondott üdvözlő beszédében Czimbalmosné Molnár Éva, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság felvidéki főosztályának vezetője rámutatott: továbbra is stratégiai partnerként tekintenek a Csemadokra, amely sok erőfeszítést tett a magyarságért, s még nagyon sokáig szolgálhatja a felvidéki magyar közösséget.
 

Álláskínálók és álláskeresők találkoztak a Lovardában

Bill Gates

MTI

Szerző
Hasonló cikkek