Külföld
2021-08-09

Csúcson a betöltetlen állások száma az Egyesült Államokban

Soha még nem volt annyi meghirdetett üres állás az Egyesült Államokban, mint az idén júniusban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics hétfőn publikált jelentése alapján.

 Június utolsó napján 10,073 millió betöltetlen álláshelyet jelentettek az Egyesült Államokban, 590 ezerrel többet a májusi 9,483 milliónál. A piac csökkenésre, 9,281 millió betöltetlen álláshelyre számított júniusban.
    A júniusi 10,1 millió betöltetlen álláshely a valaha legnagyobb regisztrált érték az Egyesült Államokban. A legalacsonyabb a tavaly áprilisi 4,996 millió volt. Egy évvel ezelőtt, tavaly júniusban 6,112 millió volt a betöltetlen álláshelyek száma.
    Az idén júniusban 6,719 millióan álltak munkába és 5,584 millióan távoztak állásukból. A felvételek száma 697 ezerrel nőtt az előző havihoz képest, a kilépések száma pedig 254 ezerrel emelkedett.
    Júniusban a betöltetlen álláshelyek száma a szakmai szolgáltatási területeken nőtt a legnagyobb mértékben, 227 ezerrel. A kiskereskedelemben 133 ezerrel nőtt a meghirdetett állások száma, a szálláshelyeken és élelmezési szolgáltatásokban pedig 121 ezerrel.
https://www.bls.gov/news.release/jolts.htm

Szuperkupával kezd a DEAC jégkorongcsapata

Matolcsy György új világgazdasági válságra figyelmeztet, és intézményi változásokat sürget a kormányzat szerkezetében, működésében

MTI

Szerző
Hasonló cikkek