Külföld
2021-07-23

A vártnál kevésbé nőtt Oroszországban az ipari termelés júniusban

A bővülés üteme is lassult májushoz képest.

Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint tavaly júniushoz képest 10,4 százalékkal emelkedett az ipari termelés. Elemzők 11,1 százalékos bővülésre számítottak a májusi 12,3 százalékos növekedés után.
    Szezonális és naptári kiigazítással számolva 1,3 százalékkal nőtt az ipari termelés májushoz képest.
    Az idei első hat hónapban az ipari termelés 4,4 százalékkal, a második negyedévben 10,1 százalékkal bővült éves összevetésben.
    A bányaipari termelés júniusban éves szinten 13,8 százalékra gyorsult a májusi 12,6 százalékról, a hathavi termelés megegyezett az egy évvel korábbival.
    A feldolgozóipari kibocsátás növekedése 7,7 százalékra lassult júniusban a májusi 12,1 százalékról. Az idei első hat hónapban 6,4 százalékos növekedést regisztráltak.
    A közüzemi termelés júniusban 8 százalékkal nőtt tavaly júniussal összevetve, a fél évben pedig 8,6 százalékkal emelkedett.  
    Elemzők arra számítanak, hogy az idén 4,2 százalékkal nő Oroszország ipari termelése. A megkérdezettek egy hónapja szerényebb, 3,7 százalékos növekedéssel számoltak. A gazdaságfejlesztési minisztérium továbbra is 2,0 százalékos bővülési ütemet vár.
    Oroszországban tavaly 2,6 százalékkal csökkent az ipari kibocsátás.
 

Előkelő helyen végzett a MÁV-Start a kerékpárosbarát vasutak között

Át kell gondolni a moratóriumban lévő lakossági folyószámlahitelek és a hitelkártyák kezelését

MTI

Szerző
Hasonló cikkek