Külföld
2021-05-24

Izraelből egy orvostanhallgató és családtagjai vesztették életüket az olasz felvonóbalesetben

Egy izraeli orvostanhallgató és családtagjai is életüket vesztették az olaszországi drótkötélpályás felvonón az elmúlt hétvégén történt balesetben - jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet hétfőn.

Kilenc másik utas mellett egy izraeli család öt tagja - férj, feleség, kétéves kisfiuk és a nő nagyszülei - estek áldozatul az észak-olaszországi Stresa település és a Mottarone-hegy között működő felvonó egyik fülkéjének vasárnap esti lezuhanása miatt.
    

A 30 éves Amit Biran feleségével, Tal Peleg-Birannal és két kisfiukkal Olaszországban, Fabiában élt, mert a férfi az ottani orvosi egyetemen tanult, miközben a helyi zsidó iskolában biztonsági őrként dolgozott.
    

A házaspár ötéves kisfia életben maradt, súlyos sérülésekkel ápolják Olaszországban. Ágya mellett nagynénje, Amit nővére van, aki a tragédia után a család több tagjával együtt Olaszországba utazott.
    

A feleség nagyszülei, Jichák és Barbara Kohen Izraelből néhány napja Észak-Olaszországba látogattak unokájukhoz és dédunokáikhoz, s együtt kirándultak a hegyekbe, ahol a baleset történt.
    

A sajtó szerint a zsidó iskolában igen népszerű volt a csendes és segítőkész biztonsági őr, aki a tanulmányai mellett ebből a munkából tartotta el családját. Az áldozatokat Izraelben temetik el, hazaszállításukat segíti Izrael római nagykövetsége.
    

Izraelben a jelentkezők számához és az igényhez képest nagyon csekély az orvostanhallgatói helyek száma, mert korábban jelentős mértékben a világ minden részéről bevándorló zsidó orvosok biztosították az orvosellátást. Az utóbbi évtizedekben a kevés egyetemi hely miatt sokan külföldön, köztük Magyarországon végzik orvosi tanulmányaikat.

A fertőzöttek száma 166,9 millió, a halálos áldozatoké 3,45 millió a világon

Több mint négyszáz határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

MTI

Szerző
Hasonló cikkek