Külföld
2021-04-12

Lövöldözés egy párizsi kórháznál

Lövöldözés volt egy párizsi kórháznál hétfő délután, a támadásban egy ember meghalt, egy másik pedig megsebesült, az elkövető motorral elmenekült a helyszínről.

A BFM hírtelevízió értesülése szerint a francia főváros XVI. kerületében a Vöröskereszthez tartozó Henry-Dunant magánkórház gépkocsi-behajtójánál délután 1 óra 50 perckor dördültek el a lövések.
A támadó többször rálőtt egy férfira, aki a helyszínen életét vesztette. Egy nő, aki a kórház biztonsági alkalmazottja, megsebesült, őt kórházba szállították.
Az elkövető motorral érkezett, és azzal is menekült el a helyszínről, a rendőrség nagy erőkkel keresi.
Az áldozatnál nem voltak személyi iratok, így az azonosítása időt vett igénye. Kora este rendőrségi források azt közölték, hogy egy 34 éves férfi az áldozat, akit kábítószer-kereskedelem és bűnszövetkezetben elkövetett emberölés miatt már ült börtönben.
A BFM hírtévé szerint a támadó a már földön fekvő áldozatát többször fejbe lőtte, ami inkább hasonlított egy bosszúból elkövetett kivégzésre, mintsem véletlenszerű lövöldözésre.
Francis Szpiner, a kerület polgármestere szerint "úgy tűnik, az áldozat elleni leszámolásról van szó".

A szomszédos lakóépület házmestere az AFP hírügynökségnek elmondta: hat lövést hallott, miközben ebédelt. Azonnal kiment az utcára, és egy fekete bőrű férfit látott a földön fekve a kórház előtt. 20-30 év közötti lehetett, és már halott volt.
A helyszínelés ellenére a kórházban egész délután folytatódott az oltás, de csak a regisztráltak léphettek be a biztonsági kordonon belülre, ahonnan rendőrök kísérték be őket a kórház területére.

A környéket teljesen lezárták, a nyomozók egyelőre semmilyen részlettel nem szolgáltak a támadás lehetséges indítékait illetően.
A magánkórház jelenleg a koronavírus elleni oltási kampány egyik párizsi oltóközpontja.

 "A lakosság megnyugtatására mondom, hogy nem terrorcselekményről van szó, és nem is (a kórházban felállított) oltóközpont elleni merényletről."-polgármester

Moszkva kész a nemzetközi együttműködésre a világűrben

A Balatonfüred nyerte a bronzérmet

MTI

Szerző
Hasonló cikkek