• tiszta égbolt12℃ Debrecen
  • Béla
  • Benzin: 424Ft
  • Dízel: 419Ft
A brit miniszterelnök jövő hétfőn megiszik egy korsó sört egy pubban.

Kinyithatnak a boltok és részlegesen a vendéglátóhelyek egy hét múlva Angliában a korábban bejelentett enyhítések részeként - közölte hétfőn a brit miniszterelnök. Boris Johnson szerint nincs olyan hazai járványügyi mutató, amely arra késztetné a kormányt, hogy eltérjen a korlátozások lépésenkénti feloldására kidolgozott menetrendtől. Ennek alapján április 12-én, jövő hétfőn kinyithatnak a nem alapvető közszükségleti cikkeket árusító üzletek, és nyitvatartási időkorlátozás nélkül azok a vendéglátóhelyek, ahol van lehetőség szabadtéri felszolgálásra. Kinyithatnak a személyi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások, köztük a fodrászatok, a szépségszalonok, az edzőtermek, valamint a közösségi létesítmények, például a könyvtárak is. Jövő hétfőtől ismét fogadhatnak látogatókat az állatkertek, a szabadidőparkok, az autós mozik, emellett lehetővé válik a belső turizmus Angliában önellátásra berendezkedett szálláshelyek igénybevételével.

A brit miniszterelnök kijelentette: jövő hétfőn ő is elmegy egy pubba és "óvatosan, de visszafordíthatatlanul" lehajt egy korsó sört, utalva ezzel a brit kormány nyitási menetrendjére.

 A brit egészségügyi minisztérium hétfő esti ismertetése szerint az elmúlt 24 órában 26-an, az utóbbi hét napban 248-an haltak meg Covid-19 betegségben.
A heti halálozási szám 44 százalékkal csökkent az előző egyhetes időszakhoz képest.
A nagy-britanniai koronavírus-járvány januári tetőzése idején voltak olyan időszakok, amikor naponta több mint 1300-an haltak meg Covid-19-ben.
Chris Whitty angliai tisztifőorvos a hétfő esti sajtótájékoztatón elmondta: jelenleg hozzávetőleg 3500 pácienst kezelnek kórházban Covid-19 betegséggel. Whitty professzor hangsúlyozta, hogy januárban megközelítette a 40 ezret a brit kórházakban ápolt Covid-19-betegek száma.

Fotó: pixabay.com

Egyre javuló kilátások a lakáspiacon

Koronavírus: kevesebb mint 80 új fertőzött Hajdú-Bihar megyében

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek