• tiszta égbolt11℃ Debrecen
  • Béla
  • Benzin: 424Ft
  • Dízel: 419Ft
Belgiumban a mai naptól lehetett jelentkezni a fel nem használt, illetve a fiolákban a nap végén maradt koronavírus elleni oltóanyagokra. A várólistára néhány órán belül több mint 400 ezren regisztráltak országszerte.

Az egyik lap beszámolója szerint a Qvax elnevezésű internetes felületet azért hozták létre, hogy a lemondás, vagy betegség miatt elmaradt beoltás, illetve egyéb okok miatt a nap végén megmaradt koronavírus elleni oltóanyagokat mihamarabb felhasználják az oltásra várók között. 

A várólistára néhány óra lefogása alatt több mint 400 ezren jelentkeztek Belgiumban. A reggel nyolc óra óta elérhető honlap rendkívül leterhelt. A Qvax internetes felületen a Flandriában, az ország északi, flamand nyelvű régiójában, és a Vallóniában, az ország déli, francia nyelvű régiójában található oltópontokon megmaradt oltóanyagokra lehet jelentkezni. A Brüsszeli régió saját internetes program létrehozásán dolgozik a megmaradt oltóanyagok felhasználására, a várólista tíz nap múlva lesz elérhető, tették hozzá.

 

A WHO egyelőre nem támogatja az oltási útlevelet

Még tartanak az AstraZeneca oltóanyagával kapcsolatos vizsgálatok

MTI

Szerző
Hasonló cikkek