Külföld
2021-03-29

Koronavírus-fertőzöttek száma Spanyolországban

Lassan, de folyamatosan növekszik a fertőzöttek száma Spanyolországban.

Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója jelentette be a hétfői sajtótájékoztatón, hogy napok óta folyamatosan, de lassan növekszik a koronavírus-fertőzöttek száma az országban. A tájékoztatás szerint a 17 tartományból 12-ben emelkedés tapasztalható. Szerinte az emberek magatartásán múlik, hogy lesz-e újabb hullám vagy sem. Az adatok alapján 15 500 új fertőzöttet regisztráltak a hétvégén. A járvány kezdete óta több mint 3,2 millió embernél igazolták a fertőzést. 

,,Áprilistól a korábbi mennyiség háromszorosa érkezik védőoltásokból a dél-európai országba, és arra számít, hogy két héten belül a 80 év felettiek 80 százaléka be lesz oltva."-Carolina Darias

Akik keddtől az országba akarnak lépni a Franciaország felől szárazföldi határokon át, azoktól  72 órán belüli negatív PCR-tesztet kérnek. Eddig ez csak vízi és légi érkezőknek volt szükséges. Március 30-tól azonban feloldja a gibraltári határszakasz korlátozásait. Mivel kedvező a járványügyi helyzet az Ibériai-félsziget Nagy-Britanniához tartozó területein.

Új ügyvezető a Nádudvarinál

Biciklit akart lopni: fennakadt a kerítésen

MTI

Szerző
Hasonló cikkek