Külföld
2021-02-14

Viking kori múzeum nyíiik

Norvégia bejelentett egy kitűnő hírt a vikingek rajongóinak. A következő években, várhatóan 2025-2026-ban új viking kori múzeum nyílik az oslói Bygdøy-félszigeten a jelenlegi, híres Viking Hajómúzeum meghosszabbításaként, ahol bemutatják a világ legjobb állapotban fennmaradt viking hajóit is.

A Bygdøy-félszigeten található Viking Hajómúzeum még 1926-ban nyitotta meg kapuit, és szinte az első pillanattól kezdve Oslo egyik leglátogatottabb látványosságának számít. A hajókat a jelenlegi helyzetben azonban nem tudják a legjobb feltételekkel bemutatni,

Az új viking kori múzeum a jelenlegi épült méretének a háromszorosa lesz, és teljesebb képet nyújt a viking kor teljes egészéről, ahol

A HÁROM, KITŰNŐ ÁLLAPOTBAN FENNMARADT ÉS RESTAURÁLT VIKING HAJÓ LESZ TOVÁBBRA IS A FŐ ATTRAKCIÓ.

 

Ám a kiállítási terület méretének megháromszorozása mellett az új múzeum-komplexum magában foglal egy éttermet, előadótermet, múzeumi üzletet, egy múzeumparkot, egy külön területet a látogatók számára, valamint a nyilvánosság számára nyitott laboratóriumokat és egy kutatóközpontot.


Azért választottuk a komplexum új neveként a Viking Kor Múzeumát, mert kiegészítő képet tudunk nyújtani a korabeli társadalom számos aspektusairól és jellegzetességeiről, amelyek jellemezték a viking kort– mondta Håkon Glørstad, a Vikingtidsmuseet múzeumigazgatója a ScienceNorway portálnak.

Figyelmes online ismerkedést

Szavazzunk a Csokonai Színházra

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek