Külföld
2021-02-04

Tűz ütött ki egy kelet-ukrajnai kórházban

Tűz ütött ki egy koronavírusos betegeket ellátó kórházban csütörtökre virradó éjjel az Ukrajna keleti részén lévő Zaporizzsjában, három beteg és egy fiatal orvosnő életét vesztette, ketten megsérültek.

Az UNIAN hírügynökség Irina Venegyiktova főügyész közlésére hivatkozva azt írta, hogy életét vesztette egy 91, egy 76 és egy 64 éves nő valamennyien közülük lélegeztetőgépen voltak. A negyedik áldozat egy 26 éves aneszteziológus orvos. A vizsgálatok előzetes eredménye alapján füstmérgezésben vesztették életüket.

A főügyész közölte, hogy további nyolc beteget, akik közvetlen veszélyben voltak a tűztől, épségben kimentettek. Megsérült egy másik aneszteziológus orvos és egy ápoló. Mindkettőjüket égési sérülésekkel és füstmérgezéssel szállították kórházba.

A megyei ügyészség büntetőeljárást indított a tűzbiztonsági követelmények megsértése, és halált okozó gondatlanság miatt. Később a főügyészség közölte, hogy a vizsgálat jelenlegi állása szerint nagy valószínűséggel egy szabálytalanul bekötött, használati engedély nélküli lélelegeztetőgépből szivárgott az oxigén, ami felgyűlt a helyiségben és berobbant, ez okozta a tüzet. Emiatt az egészségügyi létesítmény tűzvédelemért felelős tisztségviselőjét őrizetbe vették.      

A tűz a Covid-betegeket ellátó megyei kórház ötszintes épületének első emeletén tört ki, és mintegy 50 négyzetméteren terjedt szét. A kiérkező tűzoltók rövid időn belül eloltották a lángokat.

 Az Ukrajinszka Pravda értesülése alapján az épületben a tűz kitörésekor összesen 29-en tartózkodtak. A többi szintről nem evakuálták a betegeket, mert ők nem voltak veszélyben.

Magyar rákkutató cég lett Európa legígéretesebb technológiai vállalkozása

Quixotic: Mindenkinek aki Marty McFly vagy Michael Knight szeretne lenni

MTI

Szerző
Hasonló cikkek