• borús égbolt1℃ Debrecen
  • Vanda
  • Benzin:  377Ft
  • Dízel:  396Ft
Több mint tízezer háztartás maradt áramszolgáltatás nélkül a dél-szerbiai áradások miatt, hét járásban és Nis városban szükségállapotot hirdettek a hatóságok - közölte a RTS szerb közszolgálati televízió kedden. Az árvizek Koszovóban is komoly károkat okoztak.

Vlada Plemic, a szerb belügyminisztérium katasztrófa-elhárítási hivatalának helyettes rendőrfőnöke a sajtónak úgy nyilatkozott: kedd reggelre elállt az eső, a helyzet valamelyest normalizálódott, és jelenleg sehol sem kritikus, a folyók lassan visszatérnek a medrükbe.

Az árvizeket a heves esőzés és hóolvadások következtében kialakult vízfolyások okozták.  Az elmúlt napokban Dél-Szerbiában számos házat és szántóföldet árasztott el a víz. Szükségállapotot hirdettek Leskovac, Doljevac, Bojnik, Vlasotince, Vladicin Han, Gadzin Han járásokban és Nis városban. Harmincnégy embert kellett evakuálni, a legtöbb helyen pedig nincs ivóvízellátás, tartálykocsikból osztják a vizet.

Koszovóban az ország középső részén okozott nagyobb anyagi károkat a folyók áradása. A víz úttesteket és hidakat rongált meg. A legrosszabb a helyzet a Pristinától délkeletre lévő Gracanica és a délnyugatra lévő Kosovo Polje járásban.
 

Egyszerűsödött a bírósághoz fordulás

Vámkötelessé váltak a Nagy-Britanniából érkező, és az oda tartó termékek a Brexit miatt

MTI

Szerző
Hasonló cikkek