Külföld
2021-01-09

Trump Twitter fiókjának annyi

Ahogy azt borítékolni lehetett, a Twitter péntek éjjel immár tartósan, határozatlan időre felfüggesztette Donald Trump amerikai elnök fiókjának használatát.

A microblog portál szerdán egyszer már felfüggesztette Trump fiókját, de akkor csak fél napra, miután Donald Trump hívei megostromolták az amerikai kongresszus épületét azt követően, hogy Trump gyújtó hangú beszédet mondott. Az erőszakos behatolás során öt ember életét vesztette, egy rendőr, és négyen Trump-hívei közül. Trump több Twitter-üzenetben megalapozatlan vádaskodással hergelte támogatóit – ismételten az elnökválasztás elcsalását hajtogatta -, és arra buzdította őket, hogy vonuljanak a Capitoliumhoz.

A Twitter fő indoka,: fennáll a veszély, hogy Trump további erőszakot szít.

Mint ismert a Facebook és az Instagram közösségi portál már csütörtökön felfüggesztette határozatlan időre Trump oldalának használatát hasonló okokra hivatkozva.

Ugyanakkor Trump számára a Twitter messze a legfontosabb platform: elnöki időszaka jelentős részét twitterezéssel töltötte és rengeteg üzenetet írt, az értelmetlen agymenéstől kezdve a kormánytagok kirúgásáról szóló bejelentésekig.

Ezzel egy időben Trump és hívei elszenvedtek egy másik vereséget is: a Google bejelentette, hogy kiveszi a Google Playből letölthető alkalmazások közül a Parler közösségi portált, mert az nem volt hajlandó erősebben fellépni az erőszakra buzdító bejegyzések ellen. A Parlert előszeretettel használják az amerikai szélsőjobboldaliak és extremisták és a Capitolium elleni támadás megszervezése is többek között itt zajlott, írja az Axios.

Hétvégén is folytatódik a nagyobb idősotthonok bentlakóinak és dolgozóinak oltása

Egy szál maszkban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek