Külföld
2021-01-06

Ismét földrengés volt Horvátországban

Újabb, 5,3-as erősségű földrengés rázta meg Horvátországot szerda este. A földrengés epicentruma Zágrábtól 48 kilométerre, a közép-horvátországi Petrinja közelében volt.

A múlt heti földrengések után Horvátországot szerdán újabb utórengés rázta meg, amelyet Magyarországon is érzékelni lehetett, erősítette meg az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Geodéziai és Geofizikai Intézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának munkatársa, Győri Erzsébet az MTI-nek.

Az utórengés helyi idő szerint 18.01 perckor keletkezett, 10 kilométeres mélységben, ismét Petrinja község közelében, a magyar határtól megközelítőleg 100 kilométerre. Győri Erzsébet azt mondta, hogy a magyar obszervatóriumhoz Nagykanizsáról, Komlóról és Budapestről érkeztek bejelentések a földmozgás érzékeléséről.

A múlt hét hétfőn és kedden történt katasztrófának Petrinja és Sziszek közelében hét halálos áldozata és 28 sérültje van, és folyamatosak az utórengések. A károk nagyságáról egyelőre csak becslések állnak rendelkezésre. A horvát kormány hétfőn természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Sziszek-Monoszló (Sisak-Moslovacka) megyét, valamint Zágráb és Károlyváros (Karlovac) megye egyes részeit.

Márciusban rendezik meg a Grammy-gálát

Készül a Quimby és Tankcsapda közös produkciója

MTI

Szerző
Hasonló cikkek