Címlapsztori
2021-01-31

Csősz Boglárka

Csősz Boglárka: Fontos, hogy egy példás feleség legyek

Csősz Bogi dúsgazdag, vérbeli üzletasszony. Útja egy erdélyi városból, Sepsiszentgyörgyből indult. Volt erdélyi magyar szépségkirálynő, majd színésznő, modell, producer, befektető, üzletasszony, de reality szereplő is. Jelenleg 11 éve Isztambulban él török milliárdos férjével. Története az Ezeregyéjszaka tündérmeséje is lehetne. Élete legfontosabb állomásairól szívesen beszélt Domszky Lacinak a Címlapsztoriban.

Nagyon hosszú út áll mögöttem, tizenévesen indultam el rajta. Az egész karrierem ott kezdődött, hogy megnyertem néhány szépségversenyt Erdélyben, már akkor éreztem, hogy a modellkedés lesz az, ami nekem megnyitja a kapukat. Ami aztán így is történt. 12 évesen már elkezdtem ezt a szakmát űzni, aztán jöttek a szépségversenyek és elköltöztem Budapestre 17 évesen, végül itt érettségiztem le, illetve itt jártam egyetemre is. Nyilván tudtam, hogy nem lesz a modellkedés hosszú életű, hiszen nem lehet egy nő életének ez a legfőbb pontja, és nem is lehet karriert csinálni ebből hosszú távon. Ezért én igazából bizniszt tanultam, angol diplomám van és abszolút üzleti diploma. Már akkor tudtam, hogy nekem ez lesz a másik irány, amit választani fogok, de nem akartam elszakadni a médiától sem, merthogy 18 évesen bekerültem a filmvilágba. Egy véletlen során történt, de valahogy megtalált, és elkezdtem filmezni, illetve sorozatokat gyártani. Elég korán kikerültem Törökországba, mert a munkáim folyamatosan külföldre hívtak. Sokan azt gondolják, hogy a férjem hozta meg nekem úgymond a nagy változást, valójában a férjem hozta azt a változást, hogy én stabillá váltam és lecövekeltem egy helyen. Előtte utazgattam a világban és különböző országokban éltem és dolgoztam. Ezáltal volt egy határozott benyomásom a világról, sok mindent láttam, tanultam, rengeteg igényem is született. Tudtam azt, hogy szeretnék egy olyan társat magam mellé, aki támogat is abban, amit csinálok és nem elzár úgymond a világtól. Amikor mi találkoztunk, akkor igazából a férjem volt az, aki még jobban tolt előre és mondta, hogy neked ez az utad, filmezzél és csináld tovább a munkákat, forgassál, ha kell sokat utazz. Ő is sokat utazott az üzleti munkái miatt, de így ez nekem fel sem tűnt, kicsit olyan volt, mint egy szexi kis kapcsolat, hogy mindig találkoztunk valahol, valamelyik pontján a világnak és nem az kötött minket össze, hogy minden nap otthon vagyunk és együtt készítjük a vacsorát. Közben folyamatosan jöttek a kreativitással, alkotással járó munkák, elkezdtem filmekkel is foglalkozni és részt venni a gyártásukban, aztán elkezdtem az egyéb befektetéseimet is emellett. Tehát különböző szektorokban helyezkedtem el. Volt először egy kisebb médiacégem, aztán egy másik vállalkozásom, ami az állattenyésztéshez kapcsolódott, ez is egy érdekes dolog volt. Abból elindult egy jó nagy állattelep, ami ma már egy nagyon nagy vállalkozás Törökországban, rengeteg hústerméket és tejterméket gyártunk, a férjem egyébként ezért nagyon büszke is rám. Aztán a szépségiparban is tevékenykedtem majdnem tíz évig, több szalonom is volt és nagyon sok terméknek a disztribúciójával is foglalkoztam. Elég gyorsan beleunok dolgokba, elfásulok és akkor újra azon gondolkodom, hogy na akkor mi a következő vállalkozási befektetés, amibe bele tudnék ugrani. Most, hogy a pandémia időszaka az életünkbe lépett, egy újabb vállalkozásba kezdtem, beszálltam egy cégbe, és egy világinnovációt fejlesztettünk ki.

- Kállai Miklós és Csősz Botond, vagyis a testvéred a koronavírus első hullámának idején egy olyan maszkot készítettek, ami a vírusok elleni védelemre valóban alkalmas. A két mérnök fejlesztése maszkok közül elsőként lett a WHO által hitelesített és szabadalmazott eszköz. A találmány a világ első olyan maszkja, ami oda-vissza védelmet biztosít a koronavírus-fertőzés ellen.
 

- Tudjuk azt, hogy a következő két-három év sajnos a védekezésről fog szólni, ami társadalmilag széthúz minket, szétesnek a családok, nem lehet találkozni, főleg nem az idős emberekkel. Fontos volt számunkra, hogyha már van egy tudásunk nemcsak mérnöki, hanem orvosi is, akkor létrehozunk egy olyan terméket, ami egy teljes újítást hoz a piacra, és valóban egy védekező maszkot tudunk készíteni. A munkavédelmi maszkokkal nem lehet száz százalékosan védeni magunkat a vírusoktól, ezek nem is vírusmaszkok. A mi maszkunk bizonyított, tanúsított vírusszűrővel rendelkezik, amit cserélni kell, tehát ez egy újra felhasználható maszk, ezáltal a környezetre is figyeltünk. Fontos volt számunkra az, hogy ne egy eldobható maszkot gyártsunk, hanem csak éppen a szűrőit kelljen cserélni, és nagyon hosszú ideig lehessen használni. Illetve még az is fontos volt, hogy az orvosoknak egy olyan maszkot tudjunk biztosítani, amit ők tudnak a saját rendszerükben fertőtleníteni, hiszen azt tudjuk, hogy nagyon magas hőmérsékleten, vagy UV fények alatt fertőtlenítenek, és a legtöbb maszk ezt nem bírja. És totálisan hermetikusan zár, 99,99%-ban védi a felhasználóját és a környezetét is. Nekem egyébként mindig is az volt a fontos, hogy olyan dolgot csináljak, aminek valamilyen hatása van a társadalomra, tehát vagy értékeket teremt, mint akár a filmezés, vagy hogyha üzleti céllal csinálom azt a dolgot, akkor tényleg olyan legyen, ami megváltoztathatja akár az embereknek az életminőségét. A filantróp életmód nagyon közel áll hozzám, sokat jótékonykodunk a férjemmel, a családjával is, nagyon sok alapítványt segítünk. Nagyon aktívan zajlik az életem és ezért hálás is vagyok.


Fotó: facebook.com/boglarkacsosztalu

- Bekerültél egy realitybe is, a luxusfeleségekbe, ez számodra mit hozott, azonkívül, hogy még inkább megismertek az emberek? Megtudták, hogy tele vagy pénzzel, gondolom sokan keresnek hogy adakozz. Ez pozitív vagy negatív kicsengése lett a műsornak?

- Inkább pozitív, tehát ha PR szempontjából nézzük, akkor ez egy óriási változást hozott az életemben, folyamatosan aktívan tart, rengeteg megkeresést kapok, aminek örülök. Az adományozás része, az egy érdekes dolog, nyilván nem tudunk mindenkin segíteni és nem lehet elveszni a pici dolgokban, én inkább olyan dolgokban hiszek, amik nagyobb változást hoznak. Például Törökországban iskolákat hoztunk létre, vagy akár cukorbeteg gyerekeknek olyan centrumokat, ahol gyógyulni tudnak, vagy Afrikában például vízkutakat állítunk fel, ahol folyó tiszta vízhez jutnak hozzá. Tehát én nagyobb volumenű projektekben gondolkodom és mindig azokra megy a pénz, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.
 

- 2008-ban ismerkedtél meg férjeddel. Egy interjúban mesélted, hogy a férjed első próbálkozásra nem járt sikerrel, amikor végre találkoztatok, három óra beszélgetés után felhozta a témát, hogy számára te vagy az ideális feleség. Rá két évre össze is házasodtatok. A magyar barátságok ugyanúgy megmaradtak az életedben?

- A baráti köröm ugyanaz maradt, minden áron kitartanak mellettem, tehát akik ma az életemben vannak, azok biztos, hogy ott is maradnak. A kommunikációm a külvilággal nagyon jó lehet, mert a férfiak részéről senki nem környékez meg durván. Értik és elfogadják, hogy foglalt vagyok és van egy férjem. Valószínűleg azt is lehet érezni rajtam, hogy én ezt komolyan is gondolom. Nekem fontos, hogy egy példás feleség legyek és hűséges legyek a férjemhez. A követőtáborom nagy része, 85%-a nő, úgyhogy én örülök a női közegnek. Ott szeretnék aktív lenni, számomra fontosak a női jogok, az ENSZ-szel együttműködve dolgozom az UNFPA programban, ahol a női jogokról beszélgetünk, a női higiéniáról, a gyerekvállalásról. Minden olyan dologban felvállalom a véleményem, ahol edukálni kell a nőket.

Fotó: facebook.com/boglarkacsosztalu

- Mit szóltak a török nők, hogy elvetted az egyik legjobb „daddy”-t az országból?

- Hát igen… néha a szememre szokták hányni, hogy hát Bogi nem is örülsz, nem is tudod, hogy ki a férjed? A legtöbb török nő rögtön lenyúlná a férjedet. Erre azt szoktam mondani, hogy a legtöbb nőnek nem sikerült. A férjem 38 évesen ismerkedett meg velem, addig nem volt házas, nem volt gyereke, nem élt hosszú kapcsolatban, tehát biztos, hogy hoztam valami újat az életébe. És azért büszkeséggel tölt el, hogy 12 év után a férjem ugyanúgy azt érzi, hogy szüksége van rám és akar, és ezt ki is fejezi. Érdekes, hogy soha nem telik el úgy találkozás, hogy ne hozna nekem valamilyen ajándékot, vagy ne lepne meg valamivel. Jól tudja, hogy attól érzem nőnek magam, hogyha figyelnek rám, ahogy egyébként ő is megkapja tőlem hasonlóan a figyelmet. A szeretetnek nagyon sok formája van. Én például nem főzök, nem mosok, nem takarítok, mert megvan erre a személyzet. Szokták kérdezni, hogy még csak hobbiból sem állsz be néha a konyhába? Ilyenkor el szoktam mondani, hogy higgyétek el, a férjemet ez nem motiválja. Én nem szerzek extra pontokat nála, mert főzök valamit, őt ez nem igazán érdekli. Sokkal jobban örül az együtt töltött aktív időnek. Ilyen szempontból azt gondolom, hogy egy nagyon dinamikus, jó kapcsolatban vagyok, ahol mindkettőnk boldog, és ki tudjuk egymás igényeit elégíteni. Nyilván egy olyan házasságban, ahol a férfi klasszikusan azt várja el a feleségétől, hogy vezesse a háztartást, ez nem működne. Én nem szeretek főzni, a házimunkát sem szerettem soha elvégezni, bár nagyon jól menedzselem otthon a csapatot. Azt gondolom, hogy megtaláltam a tökéletes párt magamnak.

- Tíz éve vagytok házasok. Épp itt a pandémia, így tervezted a tízéves bezárkózást?

- Ez egy érdekes sztori, mert nagy terveim voltak a tízéves házassági évfordulónkra. A férjem annyira izgult, hogy akkor most nem lehet semmit megszervezni. Ő azt szerette volna, hogy Magyarországon ünnepeljük, mert megígérte nekem, hogy a barátaimmal egy jó nagy bulit csapunk. Sokat bulizunk Isztambulban, de hogy sokszor hiányolom a barátaimat. Annyira szomorú volt, hogy nem tudta megszervezni, hogy aztán mondtam neki, ne bánkódj, majd csinálunk egy nagyon hasonlót, csak Isztambulban. Mindenki letesztelteti magát, és körülbelül száz embert fogadunk a kertben, tehát nyitott térben leszünk. Ha nem puszilkodnak és tartják a távolságot, semmi nem fog történni. Mindent megszerveztem csodaszépen, valóban olyan volt, mint egy kis esküvő. A mi esküvőnk nagyon nagy, 850 fős volt. Most ez a száz fős összejövetel tényleg nagyon meleg hangulatú lett, a legközelebbi barátaink, a családtagjaink ünnepeltek csak velünk. Szerveztünk egy nagyon szuper kubai csapatot, akik eljöttek énekelni meg táncolni és volt egy szuper Dj-nk. A férjem nagyon jó táncos egyébként, imád salsázni velem. Úgyhogy feldíszítettük az egész kertet, volt egy kis ceremónia is, hogy megújítsuk a házasságunkat.

- Visszatérve rád, hogyha belevágsz egy bizniszbe, ott elsősorban a pénz ami motivál, vagy most már megengedheted azt is, hogy csak érdeklődésből vagy akár hobbiból fogsz bele valamibe?
 

- Most már azt mondhatom, hogy inkább hobbiból dolgozom minthogy az legyen a célom, hogy pénzt keressek. Persze nagyon jó dolog, hogyha ez profittá is válik, de a befektetések elején nem lehet tudni, hogy milyen kockázattal járnak, így csak akkor érdemes belefogni, hogyha az emberben van egy extra motiváció is. Tehát nem konkrétan a pénz miatt vágok bele, hanem tényleg szívből és tényleg hitből, ami egy csodálatos dolog. Persze nyilván ott van az anyagi oldal is, hiszen nem szeret az ember veszíteni. A világ olyan gyorsan változik, meg a gazdaság is, hogy szerintem sokkal fontosabb az értékekbe fektetni, és valóban olyan dolgot csinálni, aminek hosszú távon is lesz értelme és nem konkrétan az anyagiak miatt. Én inkább ezt tartom előtérben, és azt is figyelem, hogy egy befektetés milyen hatással van a körülöttem lévő emberekre. Tehát hogyha rengeteg munkát adok az embereknek, és egy kis közösségnek jó bevételi forrást tudok biztosítani, akkor az már nekem egy nagyon jó motiváció. Egyébként ezért örülök a személyzetünknek is, hogy megvannak, és meg tudtuk a pandémia alatt is tartani őket, mert ezek az emberek szenvedtek volna, hogyha nincs munkájuk, hiszen ők is családokról gondoskodnak. És ez jó dolog. Engem elsősorban a jóság az, ami motivál az életben, vagy a másokért való tevékenykedés és csak másodsorban a pénz. Vagy az is lehet, hogy a tizedik helyre kerül a listában, mert annyi minden van még előtte.

A beszélgetés végén kíváncsiságból megkérdeztem Bogit, szerinte mibe érdemes pénzt fektetni, mi lenne az első gondolata, ha azonnali tanácsot kéne adnia. Azt mondta, aranyba, mert annak az árfolyama folyamatosan emelkedésben van.

Domszky László

Érvényesült a debreceni fölény

Szén-monoxid-mérgezés Debrecenben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek