Hello Lányok!
2021-02-23

Legyen, vagy ne legyen?

FIGYELEM! Intim téma következik. A következő tartalom és cikk, némelyeket érzékenyen érinthet!

Tizenhárom évesen az ember lányának két választási lehetősége van, ha megjelennek az első szőrszálak az intim területén.
1. Nem nyúl hozzá. Ez azt jelenti, hogy soha senki nem láthatja meg bikiniben, tehát a nyári vakáció teljes egésze rövidnadrágban telik, még akkor is, ha bemegy pancsolni a vízbe, vagy napozik. Így lehet, hogy nem barnul le, de legalább nem csúfolják ki.
2. Leborotválja a bikini vonalát, hogy ne látsszon ki, mire a felnőttek úgy néznek rá, mintha éppen a pornós karrierjét, és a teljes lezüllését vetítené előre.

A nemi szervek megjelenítése, akár vizuálisan, akár a beszédben, tabunak számít, mert a nemiséghez, a szeméremhez, ezen keresztül az obszcenitáshoz kapcsolódik. A nők intim szőrtelenítésének kérdése azért kelthet szorongást, mert nincs tisztázva, hogy a dolog a higiénét vagy az esztétikát szolgálja jobban? Ezeknél a kommunikációbeli hiányosságoknál nyernek a teret azon férfiak elvárás rendszere, akik legfeljebb egérlyukban kotorásznak, és azon szemellenzős nők véleménye, akik nem látnak tovább a prüdériájukon.

Itt vetődik fel a dolog lényegi kérdése: Miért érinti a lányokat ilyen mélyen, a hozzá nem értők megjegyzései?
Talán a kirekesztéstől való rettegés miatt. A fiatal lányok többségét, csúfos megszégyenítés érheti a kortársaitól, ha csak vélemény szinten kerül is szóba a szőr-kérdés, mert az egyen-nőket formáló közösségi média, és a pornóipar, esélyt sem ad arra, hogy objektíven beszéljünk, egy egyébként privát, kényelmi részletről. Megint az a téveszme kerül előtérbe, miszerint, minden nőnek, minden pillanatban ugyanúgy kell kinéznie. Mikor fog feltűnni, hogy ennek az igénynek a nap huszonnégy órájában, vagy egy hónapban képtelenség eleget tenni?  

De lépjünk is tovább a divaton. Az, csak egy szegmense a dolognak. Azt kellene megértetni és megtanítani a lányoknak, hogy ők döntsék el, mi a kényelmes és mi az, ami tetszik nekik. Ne mások döntsenek valamiről, amihez az égvilágon semmi közük.
A higiénia egzakt kérdéskör. Valakinek kényelmesebb és tisztább érzetet nyújt, ha szőrtelenít. Van, akit pont a „védtelenség” zavar. Egyik sem ciki. Ha a lányok megtalálják azt, ami nekik jó, jól fogják érezni magukat. Attól kezdve mindegy lesz, hogy örökre eltávolítják, vagy hupikékre festik, szépnek fogják látni magukat.
Nem utolsó sorban, anatómiai oldala is van a dolognak, miszerint van, akinek szinte nem is kell szőrtelenítenie odalenn, de van, akinek még a flex sem lenne elég hatékony, hogy megszabaduljon tőle.
Tulajdonképpen a kommunikációval van a probléma. Előfordulhat, hogy valaki tényleg nem bír ránézni egy bolyhos nyuszira, valaki meg elképzelni sem tudja, hogy miért kell lecsupaszítani.
Addig biztos nem jut dűlőre az erről való diskurzus, amíg minden egyes esztétikai beavatkozás, a megalázás elkerülése végett történik, és nem a saját ízlésünk vagy kényelmünk érdekében.

Kővári Piros

 

Toldi Gábor fölényt remél a holnapi mérkőzésen

Zöld, fenntartható szemlélettel készült Debrecen idei költségvetés-tervezete

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek