Hajdú-Bihar
2022-08-03

Eladta volt élettársának mozgást segítő mopedjét

A Püspökladányi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki korábbi élettársának rábízott gyógyászati segédeszközét nem adta vissza, hanem azt eladta.

A vádlott és a sértett élettársi kapcsolatban éltek Püspökladányban, a sértett férfi 2021 márciusában igényelt egy elektromos moped típusú gyógyászati segédeszközt, amit néha a vádlott is használt.

 

Élettársi kapcsolatuk megszakadt és a férfi 2021 szeptemberében elköltözött a nőtől, de a vádlottra bízta a mopedjét azzal, hogy azt néhány hétig használhatja, később pedig adja vissza.

 

A férfi 2021 novemberében többször is felszólította a vádlottat, hogy adja át az elektromos mopedet, de erre nem került sor, ugyanis a nő 2021. november végén 125.000 forintért eladta egy ismeretlen személynek.

 

A Püspökladányi Rendőrkapitányság által végzett nyomozás során megállapították, hogy a sértettnek 345.000 Ft kára keletkezett, ami nem térült meg, így a nyomozás során kérte kárának megtérítését.

 

A Püspökladányi Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára és kötelezze a sértettnek okozott kár megtérítésére.

Elhunyt Lénárd László a rockzenei újságíró

Világsztárok a Gyulai István Memorialon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek