Hajdú-Bihar
2022-07-25

Jubileumi összejövetel Konyáron

Július 23-án fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte a Konyári Pávakör.

A helyi művelődési ház udvarán Juhász Erika művészeti vezető köszöntötte a megjelenteket, majd Vig Szilárd polgármester beszédében elmondta, hogy fél évszázada a kórus abból a célból jött létre, hogy a csodálatos magyar szellemi népművészeti érték, a magyar népdaléneklés hagyományát tovább örökítse, megőrizze és ápolja a következő nemzedék számára. Hangsúlyozta, hogy ennek a közösségnek különleges összetartó ereje van, ez is a sikerük titka. 

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta, a kórustagok kitartása különösen tiszteletre méltó. Köszönetet mondott eddigi munkájukért, hiszen mint mondta, tevékenységük óriási jelentőségű a magyarság megőrzése szempontjából és modern, digitalizált világunkban ez nagyon fontos.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke beszédében emlékeztetett, hogy a Pávakört minden rendezvényen láthatja közönség. Mindig magukat adják, mindig örömmel tevékenykednek és kultúránk fennmaradásáért végzett munkájukkal példát mutatnak. Pajna Zoltán emléklapot, valamint egy, a megyei önkormányzat által készíttetett Hajú-Bihar megye Legendáriuma c. könyvet is átnyújtott a Pávakörnek, jelezvén, hogy a kötetben fellelhető történetek összekötnek bennünket, ahogy a konyári kórus is összeköti a helyi közösséget. 

Az ünnepségen fellépett még a Csókai Csalogány Asszonykórus Szerbiából, a Derecskei Kék-Kálló Citerazenekar, valamint a Sárándi Dalárda is. 

 

 

 

Vig Szilárd, Pajna Zoltán, Dr. Vitányi István

 

 

 

(fotók: FB)

 

https://www.hbmo.hu/

Futamgyőzelemmel mutatkozott be új Ducatijával Kovács Bálint

Feltörekvő fiatalok: Jakabfy Sámuel

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek