Hajdú-Bihar
2022-07-22

Volt dolga a katasztrófavédelemnek

Kevesebb szabadtéri tűzhöz, de több műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók csütörtökön.

Csütörtök reggel egy kisteherautó egy gázcsonkot kiütött Debrecenben, a Görömbei András utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók védőzónát alakították ki a helyszínen és a területet biztosították a szivárgás megszüntetéséig.

Egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a tüzet a létavértesi önkormányzati tűzoltók Monostorpályiban, a Bajcsy-Zsilinszky utcában, ahol foltokban égett csütörtök reggel az avar.

Ismét vonultak a tűzoltók Hajdúhadházra, a Nefelejcs utcába. Három hektáron égett az aljnövényzet. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Földes és Kaba között két autó ütközött össze, riasztották a püspökladányi hivatásos tűzoltókat, akik átvizsgálták és áramtalanították a járműveket.

Műanyag bútorokat szállító kamion szalagkorlátnak ütközött délután a M35-ös autópályán, Debrecen-Ondód közelében. A debreceni hivatásos tűzoltók az áramtalanításra avatkoztak be.

Ötezer négyzetméteren égett a fű és a szemét Hajdúhadházon, a Temető utcában. A debreceni és a hajdúnánási valamint a nyíregyházi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal határolták körbe a területet és oltották el a lángokat.

Tűz volt tegnap a debreceni Vöcsök utcában. Kerti hulladék égett, majd a tűz átterjedt még négy udvarra is és egy lakóház falára. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. Az érintett lakóház lakója ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Egy négy emeletes társasház harmadik emeleti erkélyén egy hamutál füstölt a debreceni Derék utcában, emiatt riasztották a tűzoltókat. A debreceni egység magasból mentő járműn át egy flakon vízzel oltotta el a kisebb tüzet.

Árokba sodródott, majd a tetején állt megy egy autó csütörtökön Földes és Derecske között. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kézi erővel a kerekeire állították a járművet és átvizsgálták azt. 

Úttestre zuhant egy nagyméretű faág este Debrecenben, a Zákány utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók a forgalmi akadályt szüntették meg, eltávolították a faágat motoros láncfűrésszel.

Tűzijáték

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek