Hajdú-Bihar
2021-12-30

29-en buktak le kábítószer kereskedelem miatt

Az ügy egy házibuli bejelentésétől indult, most 29 fő gyanúsítotti kihallgatása után vádemelési javaslattal zárult. A hajdú-bihari nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. július 2-án este arról, hogy egy debreceni ingatlanban hangoskodnak, házibuli van folyamatban, ezzel zavarva a szomszédokat. Az járőrök a helyszínre mentek, ahol három személyt igazoltattak. A 26, 27 és 30 éves férfiak feltűnően zavartan viselkedtek, ezért a egyenruhások bementek az ingatlanba, ahol kábítószergyanús növényi származékot, tablettákat és fehér port találtak. A három férfit előállították és velük szemben eljárást indítottak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának nyomozói az ügy felgöngyölítése során közel harminc embert azonosítottak, akiket kapcsolatba lehetett hozni különböző kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekkel. A rendőrök az ország több pontján tartottak összehangolt akciókat és a kutatások alkalmával több kilogramm kábítószert, a mérésükhöz és a csomagolásukhoz szükséges kellékeket találtak, továbbá vagyonvisszaszerzés keretében közel egymillió forintot foglaltak le.

A nyomozók bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyolc főt, míg további 21 fogyasztót kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat a napokban megküldte az illetékes ügyészségnek.

Két körözött traktor egy kamion rakterében

Egy pontot a Tüskében hagytunk

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek