Hajdú-Bihar
2021-11-11

Lezárják a debreceni elkerülőt a sztráda és a 35-ös főút között

A beruházó NIF Zrt. megbízásából a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében valósul meg a M35 autópálya – 354. sz. főút csomópontjának átépítése.

A kivitelezési munkák  abba az ütembe értek, amelyek teljes szélességében érintik a 354. sz. főút M35 autópálya - 35. sz. főút közötti szakaszát.

 

Ebben az ütemben történik a 354. sz. főút Berettyóújfalu irányába vezető csomóponti ág burkolatának elbontása és az új pályaszerkezet megépítése, valamint az autópálya feletti híd teljes aszfalt kopórétegének cseréje. Továbbá elkészül az új útburkolati jelek felfestése, szalagkorlátok cseréje, valamint új szalagkorlátok építése, az M35 autópálya feletti híd dilatációs szerkezetének cseréje, az új portálkapuk elhelyezése, közúti jelzőtáblák cseréje, és az új táblák elhelyezése. Szintén ebben az ütemben kerülnek elbontásra a meglévő tengelysúlymérő öblök is.

 

Annak érdekében, hogy ezen munkálatokat ütemezetten és hatékonyan el lehessen végezni, szükséges a 354 sz. főút M35 autópálya - 35. sz. főút közötti szakaszának teljes lezárása.

 

A teljes pályazár bevezetésének időpontja: 2021. november 12. (péntek kora reggel).

 

A teljes pályazár várhatóan 3 hétig fog tartani, így december első napjaitól kezdve a közlekedők ismételten a csomóponti ágak igénybevételével tudják elérni azokat az útirányokat, amelyeket a csomópont a fejlesztés előtt is biztosított, ezáltal a már hosszabb ideje lezárt Budapest – Nyíregyháza útvonal ismét elérhetővé válik.

 

A teljes pályazár bevezetését követően az M35 autópálya a 354. sz. főútról nem lesz megközelíthető. A pályazár idején az M35 autópálya nem lesz megközelíthető a 354. sz. főútról.

 

Az M35 autópályát északi irányból legközelebb a Hajdúböszörményi csomópontnál, déli irányból pedig a 33. sz. főút csomópontnál lehet megközelíteni, illetve elhagyni.

 

Terelési útvonalként a 35. sz. főút debreceni belterületi szakasza (Böszörményi út), valamint a 33. sz. főút szintén debreceni belterületi szakasza (Balmazújvárosi út) lesz kijelölve.

 

Az M35 autópályán Budapest irányából Nyíregyháza irányába tartók, a 33. sz. főút csomópontjában tudnak lehajtani az autópályáról, majd a 33. sz. főút, valamint a 35. sz. főút debreceni belterületi szakaszán tudnak visszahajtani a 354. sz. főútra.

 

A 354. sz. főúton Nyíregyháza irányából érkezők a 35. sz. főút csomópontjában le kell hajtaniuk a 354. sz. főútról, és/vagy Józsa irányában a Hajdúböszörményi csomópontban tudnak felhajtani az M35 autópályára, vagy 35. sz. főút, valamint a 33. sz. főút debreceni belterületi szakaszán tudnak felhajtani az M35 autópályára.

 

Az M35 autópályán Berettyóújfalu irányából Nyíregyháza irányába tartók, a 33. sz. főút csomópontjában tudnak lehajtani az autópályáról, majd a 33. sz. főút, valamint a 35. sz. főút debreceni belterületi szakaszán tudnak felhajtani a 354. sz. főútra.

 

Az M35 autópályát a főút lezárás nem érinti, azon mindkét irányban biztosított lesz a forgalom.

 

A terelési/lezárási munkákat a Duna Aszfalt Zrt. megbízásából a Magyar Közút Nzrt. végzi.

 

Kérjük, hogy az érintett csomópontokban, a kihelyezett ideiglenes forgalomirányító jelzőtáblákon szereplő utasításoknak megfelelően vezessenek.

Tovább erősödik a lengyel-magyar szövetség

A Tudomány Napja a TTK-n

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek