Hajdú-Bihar
2021-10-28

Megalakult a Nemzeti Klímavédelmi Szövetség

Ezzel egy olyan, a Virtuális Erőmű Program és a megyék közötti együttműködési megállapodás született, melynek célja a jövő generációk védelme.

Az NKSZ - mint Magyarország legnagyobb klímavédelmi közössége - ünnepélyes megalapítására október 27-én, a 10 éves Virtuális Erőmű Program XII. Parlamenti Díjátadó Gáláján került sor, ahol Pajna Zoltán, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke átvehette az Energiahatékonysági Mentorszervezet díját.

Dr. Szili Katalin, a Nemzeti Fenntarthatósági Fejlődési Tanács tiszteletbeli elnöke; Pajna Zoltán, a MÖOSZ és a HBMÖ elnöke; Dr. Molnár Ferenc, a Virtuális Erőmű Program ügyvezető igazgatója

 

 

A Nemzeti Klímavédelmi Szövetség megvalósulása ugyanis a Virtuális Erőmű Program (VEP) és a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége közel kétéves, aktív, közös előkészítő munkájának eredményeképpen jött létre. Az összefogás fő célterülete a klímavédelem és a klímaváltozás elleni küzdelem, ezen belül is hangsúlyosan az energetikai kérdések kezelése. 

A jövő generációk léte és életminősége ugyanis nagyban függ attól, hogy képesek vagyunk-e átalakítani a világról, a környezetünkről és életünkről alkotott gondolkodásunkat, annak érdekében, hogy ne zsákmányoljuk ki a természeti erőforrásokat és fenntartható módon éljünk. 

 

Az eseményen önkormányzati díjakat is átadtak. Hajdú-Bihar megyét érintően Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke Kabának nyújtott át elismerést, mellyel - egyebek mellett - az általános iskolán végrehajtott épülethatékonysági és épületenergetikai fejlesztést méltányolták.

 

Pajna Zoltán, a MÖOSZ és a HBMÖ elnöke; Szegi Emma, Kaba polgármestere; Dr. Szili Katalin, a Nemzeti Fenntarthatósági Fejlődési Tanács tiszteletbeli elnöke; Dr. Molnár Ferenc, a Virtuális Erőmű Program ügyvezető igazgatója

 

 

A Nemzeti Klímavédelmi Szövetség

 

https://hbmo.hu/

Búcsú a kupától

Halottak napja - főleg figyelmetlenség miatt több ilyenkor a tűzeset

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek