Hajdú-Bihar
2021-10-22

Megszépült óvodát és új bölcsődét is átadtak Földesen

A beruházás nagy része a megyei önkormányzat koordinálásával, a EU Terület- és Településfejlesztési Operatív Programja keretében valósult meg.

A mintegy 400 millió forintos fejlesztést 300 millió forint TOP forrásból, 45 millió forint kormányzati támogatásból, valamint saját forrásból finanszírozta a település.   

Az október 22-i átadón Jeneiné dr. Egri Izabella polgármester megköszönte a magyar kormány és a megyei önkormányzat támogatását, valamint köszönetet mondott a kivitelezés összes résztvevőjének.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke elmondta, hogy várhatóan október végén, november elején már megjelenhetnek a 2021-2027-es időszakra vonatkozó felhívások és ismét lehetőség nyílik akár óvoda és bölcsőde fejlesztésekre is pályázni. Mint mondta, a TOP Plusz hajdú-bihari kerete mintegy 116 milliárd forint lesz.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is részt vett az eseményen, aki úgy fogalmazott, egyre több olyan település van az országban, ahol továbbra is van igény hasonló fejlesztésekre, ami azt jelenti, hogy az emberek bíznak a jövőben, van mire építeniük és érdemes családalapításban gondolkodni. Hozzátette, a CSOK 2015-ös bevezetése óta ez év július végéig 189 ezer család élt a lehetőséggel, 599 milliárd forint összegben. 

Bodó Sándor államtitkár országgyűlési képviselője is örömét fejezte ki a fejlesztés iránt és hangsúlyozta a térség összetartó erejét, hiszen – mint mondta - ez a beruházás is részben saját forrásból, közös erővel született. Szerinte ez a fajta összefogás a biztosíték arra, hogy Földes jövője jó kezekben van. 

A beruházás során a meglévő épületben teljes körű felújítás – festés, nyílászáró csere, energetikai korszerűsítés, akadálymentesítés, napelem rendszer telepítés, belső parkoló és kerékpártároló kialakítás, riasztó és kamerarendszer telepítés stb. - történt. 

Az új épületben pedig 12 férőhelyes bölcsődei csoportszoba, vizesblokk, öltöző, óvónői szoba, irodai és egyéb szociális helyiség, tornaszoba és szertár lett kialakítva.

A technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a 120 adagos konyha kapacitása 200 adagra emelkedett, mindemellett pedig bútorokat, képességfejlesztő eszközöket is vásároltak. 

A gondozás-nevelés optimális körülményeinek megteremtése elősegíti a gyermekek egészséges testi és lelki fejlődését. 

A lakosság kérte: fejlesztik a Szelényi Ferenc utcát

Elhunyt Mádl Ferenc özvegye

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek