Hajdú-Bihar
2021-08-13

Volt dolguk csütörtökön az egységeknek

Fák és faágak miatt riasztották a debreceni és létavértesi tűzoltókat. Száraz avar égett Hajdúhadházon, Furta és Komádi között körbála égett, melynek oltása még mindig tart.

Csütörtökön fákhoz és faágakhoz is vonultak a tűzoltók. Debrecenben, a Tőzsér és a Küküllő utca kereszteződésébe riasztották őket, ahol egy fa egyik ága megreccsent és veszélyesen lógott a magasban. A Kassai úton egy húsz méteres fa egyik ága hasadt le, azt távolították el az egységek. A Vármegyeháza utcában pedig a közúti forgalmat veszélyeztető ágat vágtak le láncfűrésszel. A Derék utcában egy tizenkét méteres nyárfa okozott gondot, melynek több ágát szintén el kellett távolítani a megyeszékhely tűzoltóinak.

 

Létavértes külterületén Pocsaj közelében és Újléta közelében is faágakat távolítottak el a létavértesi önkormányzati tűzoltók. Az egység motoros láncfűrész segítségével távolították el a közúti forgalmat akadályozó és veszélyeztető ágakat.

 

Száraz avar és gaz lángolt Hajdúhadházon, a Nefelejcs utcában tegnap egy hektáros területen. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet.

 

Csütörtök este háromszáz körbála égett teljes terjedelmében Furta és Komádi között. A berettyóújfalui és a szeghalmi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották a lángokat, hogy eloltsák a tüzet és megvédjék a többi kazalt. Munkájukat erőgépek is segítették a helyszínen. A beavatkozás még pénteken is folytatódik.

 

Fotó: HBM Katasztrófavédelmi Igazgatóság 

Újabb rózsatövekkel gyarapodott a Székelyek parkja

A múlt fogászata - ősrégi relikviák kiállítása

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek