Hajdú-Bihar
2021-08-05

A szerdai tüzet még ma is oltják

Körbáltűzhöz, balesethez, és állatmentésre riasztották a tűzoltókat.

Hajdúnánáson szerdán még nyolc helyszínre vonultak a város hivatásos tűzoltói, olyan fák miatt, amelyek veszélyesen megdőltek és épületeket veszélyeztettek. Ezeket a fákat eltávolították motoros láncfűrésszel.

 

Faágak és fák miatt riasztották még szerdán is a berettyóújfalui, a nyíradonyi, a hajdúböszörményi hivatásos és a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat. 

 

Egy hektáros területen égett peremégéssel a tarló Tetétlen közelében a Zöldfasor utca végében. A püspökladányi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

 

Ebes külterületén a 4-es számú főúton négy autó ütközött össze. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat.

 

Debrecenben, a Híd utcában egy épületben keletkezett tűz. A bent lévő anyagok égtek, majd a tűz átterjedt a tetőszerkezet egy részére is. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. 

 

A vasúti töltés mellett háromszáz négyzetméteren égett az avar Debrecenben, a Libatop utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

 

Gólyát mentettek a debreceni hivatásos tűzoltók szerdán este Debrecenben, a Kuvasz utcában. Egy tizenkét méteres tartályba esett a gólya, ezért riasztották az egységet, akik kéziszerszámok segítségével szabadították ki az állatot. A tűzoltók a madárkórház képviselőjének átadták a gólyát.

 

Egy hatszáz négyzetméteres szálastakarmánytárolóban körülbelül nyolcszáz körbála égett szerdán éjszaka Hajdúnánáson, a Puszta tanyán. A hajdúnánási és nyíregyházi hivatásos tűzoltók körülhatárolták a lángokat, mert az a szomszédos tárolókat is veszélyeztette. A helyszínre plusz vízszállítók is érkeztek. A tűzoltást a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, irányítja, hiszen az oltás jelenleg is tart. A tűz keletkezési okát vizsgálják

 

 

 

Fotó: Hajdúnánási HTP, Debreceni HTP

5 millió 637 ezer a beoltott, 72 az új fertőzött, nincs újabb elhunyt

Szeptembertől minden európai mérkőzésen alkalmazzák a VAR-t

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek