Hajdú-Bihar
2021-07-12

Vádemelés a dohánybolti pénztárcatolvajjal szemben

A Debreceni Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a fiatalkorúval szemben, aki vásárlás közben pénztárcát lopott.

A 16 éves vádlott 2020. december 06-án délelőtt egy debreceni dohányboltban tartózkodott. Vásárlás közben észrevett egy pénztárcát a pult plexifallal elválaszott részén és elhatározta, hogy ellopja.

 

A fiú kihasználta az eladó pillanatnyi figyelmetlenségét és a pultról elvette a bolt tulajdonosának pénztárcáját, amit a kabátzsebébe rejtett, majd távozott az üzletből.

 

A vádlott buszra szállt és ott ellenőrizte a pénztárca tartalmát, amiből kivette a sértett 30.000 Ft készpénzét, amit később elköltött.

 

A fiú másnap visszavitte a dohányboltba a pénztárcát, a sértett tárcában tartott irataival és bankkártyáival együtt. A vádlott a sértettnek 30.000 Ft lopási kárt okozott, ami nem térült meg.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő fiatalkorú vádlottal szemben szabálysértési értékre, több közokirat és készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki, valamint az okozott lopási kár erejéig rendeljen el vagyonelkobzást.

Öt napig korlátozottan tudnak ügyeket intézni a Vodafone ügyfelei

A Sporting utánpótlását is megjárt középpályást igazoltunk

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek